ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδια επιχορήγησης διακοπών σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας ενέκρινε το Υπουργικό

Σχέδια επιχορήγησης διακοπών σε ορεινά θέρετρα και Πύργο Τυλληρίας ενέκρινε το Υπουργικό

Δύο προτάσεις-σχέδια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την στήριξη των ορεινών περιοχών, των συνταξιούχων και των εργαζομένων, ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, πρόκειται για το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων σε Ξενοδοχεία των Ορεινών Θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας και το Σχέδιο Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τυλληρίας.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο Σχέδιο για επιχορήγηση διακοπών χαμηλοσυνταξιούχων σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τυλληρίας, ο Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι θα εφαρμοστεί σε δύο περιόδους, από 4/6/2024 έως 29/7/2024 και από 3/9/2024 έως 28/10/2024, και αφορά επιχορήγηση πλήρους διαμονής και διατροφής για συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τυλληρίας.

Για το δεύτερο Σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί κατά την περίοδο από 14/7/2024 έως 27/9/2024, ο Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως θα επιχορηγείται πλήρως η διαμονή με πλήρη διατροφή για εργοδοτούμενους που έχουν δικαίωμα σε απολαβές άδειας από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών, για διακοπές σε θέρετρα των ορεινών περιοχών και του Πύργου Τυλληρίας.

Ο Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι αναμένεται πως μέσα από την υλοποίηση των Σχεδίων θα επωφεληθούν πέραν των 10,000 εργαζομένων και συνταξιούχων (περίπου 3,800 εργαζόμενοι και 6,300 συνταξιούχοι αντίστοιχα).

Σημείωσε πως το Σχέδιο Επιχορήγησης Διακοπών Χαμηλοσυνταξιούχων θα λειτουργήσει για την περίοδο από 4/6/2024 έως 29/7/2024 και από 3/9/2024 έως 28/10/2024 ή μέχρι εξαντλήσεως του σχετικού κονδυλίου και θα καλύπτει 4ήμερη διαμονή (3 διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή, από Παρασκευή έως Δευτέρα και από Τρίτη έως Παρασκευή.

Εξήγησε ακολούθως ότι οι δικαιούχοι του Σχεδίου οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να είναι μόνιμα διαμένοντες στο νησί, είναι οι δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (χαμηλοσυνταξιούχοι που λαμβάνουν τη μικρή επιταγή), οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι είναι και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €15.500 για μονήρεις, και οι συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι €20.000 για οικογένειες, καθώς και σε εξαρτώμενα τους πρόσωπα, όπως αυτά καθορίζονται στο Σχέδιο Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα.

Ο κ. Παναγιώτου είπε ότι στο Σχέδιο θα μπορούν να συμμετάσχουν 6.266 πρόσωπα, ενώ η δαπάνη για την υλοποίηση του Σχεδίου θα ανέλθει στις εννιακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (€950.000).

Σε ό,τι αφορά το Σχέδιο Επιχορήγησης Αδειών Εργοδοτουμένων, ο Υπουργός Εργασίας εξήγησε ότι θα λειτουργήσει για την περίοδο από 14/7/2024 έως 27/9/2024 και θα καλύπτει 6ήμερη διαμονή (5 διανυκτερεύσεις) με πλήρη διατροφή, από Κυριακή έως Παρασκευή. Σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό Εργασίας, δικαιούχοι του Σχεδίου είναι εργοδοτούμενοι που έχουν δικαίωμα σε απολαβές άδειας από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών για το έτος 2023 και οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο Σχέδιο οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους το 2023. Ανέφερε ακόμη ότι στο Σχέδιο θα μπορούν να συμμετάσχουν πέραν των 3800 προσώπων, ενώ το διαθέσιμο κονδύλι ανέρχεται στις εννιακόσιες χιλιάδες ευρώ (€900.000).

Καταληκτικά ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε πως στόχοι των δύο Σχεδίων είναι αφενός η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους εργαζόμενους, καθώς επίσης και η στήριξη των ορεινών θερέτρων του τόπου μας, τα οποία με τη λειτουργία τους προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας σε περιοχές εκτός των αστικών κέντρων, ενισχύουν το τουριστικό προϊόν της Κύπρου κατά τους χειμερινούς μήνες βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και με τη λειτουργία τους στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό τις κοινότητες εντός των οποίων δραστηριοποιούνται.

Σε ό,τι αφορά τέλος τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, είπε πως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα ενημερώσει άμεσα τους δικαιούχους, μόλις οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες αναφορικά με την εφαρμογή των Σχεδίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top