ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκρό μωρό 16 μηνών, το ξέχασε ο πατέρας του επί ώρες στο αυτοκίνητο

Τραγωδία στη Γαλλία: Νεκρό μωρό 16 μηνών, το ξέχασε ο πατέρας του επί ώρες στο αυτοκίνητο

Ένα αγοράκι μόλις 16 μηνών πέθανε μέσα στο αυτοκίνητο όπου το άφησε επί ώρες ο πατέρας του, ο οποίος ξέχασε να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό προτού μεταβεί στη δουλειά του.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες Τρίτη στη Γαλλία. Ο άνδρας, αντί να αφήσει πρώτα το μωρό στον βρεφονηπιακό σταθμό, πήγε στην εργασία του στο Σοσάιμ της Αλσατίας, πάρκαρε σε εταιρικό χώρο στάθμευσης και άφησε το μωρό μέσα στο αυτοκίνητο, αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της εισαγγελίας στη Μυλούζη.

Το απόγευμα του τηλεφώνησε η σύζυγός του, η οποία πήγε να πάρει το αγοράκι από τον βρεφονηπιακό σταθμό, αλλά ενημερώθηκε ότι δεν είχε πάει καν. Το μωρό πέρασε όλη την ημέρα ξεχασμένο μέσα σε ένα αυτοκίνητο που «έβραζε» από τη ζέστη σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης.

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο με διασώστες, αλλά ήταν ήδη αργά. Το μωρό ήταν νεκρό. Ο πατέρας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Les Dernières Nouvelles d'Alsace, στην περιοχή ο υδράργυρος έφθανε τους 22 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, υπογραμμίζεται πως σε ένα κλειστό αυτοκίνητο που δεν ήταν σταθμευμένο σε σκιερό μέρος, η θερμοκρασία στο εσωτερικό του οχήματος μπορεί να έφθανε τους 47 βαθμούς.

Η εφημερίδα επικαλείται στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 1 στα 4 ζευγάρια έχει ξεχάσει την παρουσία παιδιού μέσα στο αυτοκίνητο στη διάρκεια ενός ταξιδιού, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα χωρίς συνέπειες.

Ο Αμερικανός καθηγητής Ψυχολογίας Ντέιβιντ Ντάιμοντ, ο οποίος έχει μελετήσει σχολαστικά το αποκαλούμενο «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού», δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα ότι το στρες, η έλλειψη ύπνου ή ξαφνικές αλλαγές στη ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση στον γονέα. Ενέργειες που εκτελούνται στο πλαίσιο καθημερινής ρουτίνας μοιάζουν βγαλμένες μέσα από «αυτόματο πιλότο», εξήγησε ο καθηγητής.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top