ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη συνεδρία την Παρασκευή της Επιτροπής Μεταφορών Βουλής για το λιμάνι Λάρνακας

Έκτακτη συνεδρία την Παρασκευή της Επιτροπής Μεταφορών Βουλής για το λιμάνι Λάρνακας

Συνεδριάζει εκτάκτως την Παρασκευή η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Αλέξη Βαφεάδη, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για τερματισμό της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία (Kition Ocean Holdings) για το έργο της ενιαίας ανάπτυξης λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρία της Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής έπειτα από εισήγηση των Bουλευτών του ΑΚΕΛ Κώστα Κώστα, Γιαννάκη Γαβριήλ, Βαλεντίνου Φακοντή και Ανδρέα Πασιουρτίδη, του Bουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη και του Bουλευτή της ΔΗΠΑ Μιχάλη Γιακουμή, θα συζητηθεί το θέμα «Παρακολούθηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του ενιαίου σχεδιασμού ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας μετά την υπογραφή των συμβολαίων και την παραχώρηση του κρατικού λιμένα στον ιδιώτη επενδυτή».

Πέραν του Υπουργού Μεταφορών, στη συνεδρίαση της Επιτροπής κλήθηκαν να παραστούν ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αντώνης Κουτσούλλης και ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Τουρισμού Κώστας Κωνσταντίνου και εκπρόσωποι της εταιρείας Kition Ocean Holdings Ltd.

Επίσης, κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Γενικού Λογιστηρίου και της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο Γενικός Διευθυντής της Αρχής Λιμένων Κύπρου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ), Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ).

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, «η συνεχής άρνηση της Kition εκ των πράξεων τους να ανανεώσουν αυτή την εγγυητική μάς έχει οδηγήσει στην απόφαση να τερματίσουμε άμεσα τη σύμβαση».

«Η ενέργειά μας αυτή ουσιαστικά ενεργοποιεί μια διαδικασία, με την οποία το λιμάνι και η μαρίνα, η ενιαία αυτή ανάπτυξη, επανέρχεται στη διαχείριση του κράτους», πρόσθεσε. 

Επίσης, ο κ. Βαφεάδης σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον και από το Κατάρ και από άλλες χώρες και επενδυτικά ταμεία, για την ανάπτυξη του λιμανιού και μαρίνας Λάρνακας, σημειώνοντας ότι ο ίδιος θα παρουσιάσει χρονοδιάγραμμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα μετά και τη συνάντηση την Παρασκευή με την τοπική κοινωνία της πόλης.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε ότι «η ανάπτυξη του λιμανιού Λάρνακας θα γίνει κανονικά».

«Προχωρούμε αμέσως με αυτό που πρέπει να γίνει, θα βγούμε σε προσφορές, θα βρούμε μία εταιρεία, η οποία μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top