ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα στεγαστικά σχέδια: Τι αλλάζει, πότε τα δικαιούστε και τι ισχύει με τη προκαταβολή - Αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια

Νέα στεγαστικά σχέδια: Τι αλλάζει, πότε τα δικαιούστε και τι ισχύει με τη προκαταβολή - Αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια Αναζωογόνησης Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών Περιοχών, Συγκεκριμένων Περιοχών Υπαίθρου και τα Επιδόματα για Στήριξη των Κατοίκων Ορεινών και Απομακρυσμένων Περιοχών, ενέκρινε σε χθεσινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για στεγαστικά σχέδια παροχής οικονομικής ενίσχυσης για την απόκτηση στέγης σε ορεινές, ακριτικές και μειονεκτικές περιοχές και συγκεκριμένες περιοχές της υπαίθρου, τα οποία εφαρμόζονται από το 2019.

Τι αλλάζει, πότε τα δικαιούστε και τι ισχύει με τη προκαταβολή

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» η Προϊστάμενη Διεύθυνσης Πολιτικής Υπουργείου Εσωτερικών Πατρίνα Ταραμίδου, τα στεγαστικά σχέδια έχουν να κάνουν με ανέγερση, με αγορά έτοιμης κατοικία και με βελτίωση κατοικίας, με προϋπόθεση ότι είναι πρώτη κατοικία.

Επιπλέον αναφέρθηκε στις αλλαγές, τονίζοντας ότι αφορούν την ευκολία στην αδειοδότηση των αιτητών.

«Αλλάζουμε τον τρόπο καταβολής της χορηγίας. Προηγουμένως απαιτείτο να προηγηθεί από τον πολίτη να τα καταβάλει και μετά να τα καταβάλει το κράτος. Τώρα θα δίνουμε το 20% του ποσού προκαταβολή και ακολούθως σε δυο δόσεις το άλλο μέρος του ποσού», εξήγησε.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «μιλώντας με τον Σύνδεσμο Τραπεζών αλλά και με τους πολίτες είδαμε ότι παρά το ότι έπαιρναν έγκριση από εμάς και έπρεπε να επισυνάψουν το συμβόλαιο τράπεζας ή κάποια συμφωνία αδειοδότησης για το υπόλοιπο του ποσού που χρειάζεται οι τράπεζες απαιτούσαν από αυτούς να αιτηθούν για όλο το ποσό γιατί δεν υπήρχε κάποια τεκμηρίωση ότι θα πάρουν το υπόλοιπο ποσό από το κράτος».

Όπως σημείωσε η κα. Ταραμίδου, η Υπηρεσία θα δίνει μια προέγκριση που θα αναγράφει το ακριβές ποσό που θα λάβει κάποιος δικαιούχος εάν εντός τριών μηνών αποστείλουν αποδεικτικό ότι εξασφάλισαν το υπόλοιπο ποσό.

Αναλυτικά τα εισοδηματικά κριτήρια

Σημειώνεται ότι τα σχέδια αφορούν παροχή οικονομικής βοήθειας σε δικαιούχους με εισοδηματικά, περιουσιακά και άλλα κριτήρια.

Αναφορικά με εισοδηματικά κριτήρια, αυτά έχουν ως εξής:

- Από €25,000 μέχρι και €65,000 εισόδημα για την κατηγορία ακριτικές περιοχές
- Από €30,000 μέχρι €70,000 εισόδημα στην κατηγορία ορεινές και μειονεκτικές περιοχές
- Από €45,000 μέχρι €85,000 εισόδημα στην κατηγορία εξόχως ορεινές και απόμακρες

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Εμφανίζεται» ξανά ο καιρός του καλοκαιριού και φέρνει 40άρια - Δείτε ζωντανά την εξέλιξή του

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Το ερωτηματολόγιο που αποκάλυψε ότι ο Λύτρας χτύπησε τη σύζυγό του

Πέρασαν χειροπέδες στη μητέρα 20χρονου καταζητούμενου για διάρρηξη και κλοπήΑνέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Το χαρτοφυλάκιο μετανάστευσης και ασύλου παρέλαβε σήμερα, 19 Ιουνίου 2024, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο Υφυπουργός Μετανάστευσης και Διεθνούς Προστασίας δρ Νικόλας Α. Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top