ΔΙΕΘΝΗ

Wall Street Journal: O Μασκ ενδέχεται να αναλάβει ρόλο συμβούλου αν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

Wall Street Journal: O Μασκ ενδέχεται να αναλάβει ρόλο συμβούλου αν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο

Ρόλο συμβούλου θα μπορούσε μπορεί να αναλάβει ο «Μr Tesla», Έλον Μασκ, σε περίπτωση που ο Ρεπουμπλικανός τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το σχετικό δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση των επαφών των δύο ανδρών, υποστηρίζει ότι, παρά τις τεταμένες σχέσεις που είχαν στο παρελθόν, τώρα τα πνεύματα μεταξύ τους έχουν ηρεμήσει.

Τραμπ και Μασκ έχουν μιλήσει πρόσφατα αρκετές φορές στο τηλέφωνο με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ να ψάχνει απεγνωσμένα για γαλαντόμους χορηγούς που θα στηρίξουν την προεκλογική του εκστρατεία και τον ιδιοκτήτη της Tesla, της SpaceX και της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Χ, να αναζητά μία λύση για να προωθήσει τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Η συνάντηση σε έπαυλη δισεκατομμυριούχου

Η Wall Street Journal υποστηρίζει ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο στην έπαυλη του δισεκατομμυριούχου Νέλσον Πελτς. Από τότε βρίσκονται σε τηλεφωνική επαφή συζητώντας διάφορα πολιτικά θέματα, όπως και το μεταναστευτικό.

Ο πάμπλουτος Αμερικανός έχει δηλώσει επανειλημμένα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ότι «η Αμερική θα πέσει αν προσπαθήσει να απορροφήσει τον κόσμο».

O Έλον Μασκ έχει επισημάνει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει οικονομικά την προεκλογική καμπάνια κανενός υποψηφίου στις εκλογές του Νοεμβρίου, ωστόσο φέρεται να είπε στον Τραμπ ότι σχεδιάζει να διοργανώσει συγκεντρώσεις για να πείσει τους πλούσιους και ισχυρούς συμμάχους του να γυρίσουν την πλάτη στον Δημοκρατικό νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Με βάση το δημοσίευμα, οι δύο άνδρες φέρεται να έχουν ξεχάσει τις προσβολές που έχουν ανταλλάξει κατά καιρούς στο παρελθόν.

Σε συγκέντρωση το 2022, ο σύζυγος της Μελάνια Τραμπ είχε αποκαλέσει τον Μασκ «έναν ακόμη άχρηστο», κι εκείνος προέτρεπε τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ με ανάρτησή του στο Χ να «κρεμάσει το καπέλο του και να χαθεί στο ηλιοβασίλεμα».

Σημειώνεται ότι, για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Έλον Μασκ είχε διατελέσει μέλος της επιχειρηματικής συμβουλευτικής ομάδας του Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις αρχές της θητείας του.

Κι όταν ο Ρεπουμπλικανός τότε ηγέτης των ΗΠΑ απέσυρε τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2017, ο Μασκ έκοψε κάθε επαφή μαζί του. Έκτοτε, οι δύο άνδρες έβαλαν νερό στο... κρασί τους προκειμένου να επωφεληθούν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Όταν ο «κύριος Tesla» αγόρασε το 2022 το Twitter, μετονομάζοντάς το σε Χ, επανέφερε τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, φέρεται να του ζήτησε να είναι πιο δραστήριος στην πλατφόρμα Χ, όπως γράφει το δημοσίευμα της WSJ.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ προτιμά σε μεγάλο βαθμό το δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την πλατφόρμα Truth Social.

Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, o τέως πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μιλήσει με καλά λόγια για τον Μασκ, ύστερα από τη συνάντησή τους τον περασμένο Μάρτιο: «Ήμουν φιλικός μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Τον βοήθησα όταν ήμουν πρόεδρος των ΗΠΑ. Μου άρεσε».

Ως αφεντικό της Tesla και της SpaceX, ο πανίσχυρος επιχειρηματίας έχει επωφεληθεί από τις πολιτικές της ομοσπονδιακής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων παροχής υπηρεσιών πυραύλων και εκπτώσεων φόρου για ηλεκτρικά οχήματα, αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top