ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η «Αμάλθεια» συνεχίζεται κανονικά»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η «Αμάλθεια» συνεχίζεται κανονικά»

Η πρωτοβουλία της Κύπρου για την Γάζα, "Αμάλθεια", συνεχίζεται κανονικά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος, ο οποίος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την άφιξή του σε εκδήλωση, στη Λευκωσία, του Γραφείου της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων και της ΟΕΛΜΕΚ προς τιμή των Ελλαδιτών ηρώων, ερωτήθηκε κατά πόσον η πρωτοβουλία της Κύπρου για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα συνεχίζεται κανονικά.

«Φυσικά συνεχίζεται κανονικά» είπε και υπενθύμισε ότι χθες είχε και μία πολύ καλή συνάντηση, όπως την χαρακτήρισε, με Αμερικανούς γερουσιαστές που επισκέφθηκαν την Κύπρο οι οποίοι εξήραν τον ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στο συγκεκριμένο θέμα.

Κληθείς να σχολιάσει επιστολή 50 Βρετανών βουλευτών που δημοσιεύεται σε βρετανικά ΜΜΕ οι οποίοι ζητούν από τον Υπουργό Εξωτερικών την έναρξη απευθείας πτήσεων Ηνωμένου Βασιλείου - ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι είναι γνωστές τέτοιες προσπάθειες ειδικά από Βρετανούς βουλευτές σε κάποιους εκ των οποίων -όπως ανέφερε - έχει παραχωρηθεί και παράνομα περιουσία στις κατεχόμενες περιοχές όπως είδαν το φως της δημοσιότητας τέτοιες περιπτώσεις.

Η Βρετανία, τόνισε ο Πρόεδρος, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει σε ενέργειες που αντιβαίνουν τα ίδια τα ψηφίσματα που ως μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ έχει ψηφίσει.

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας ο οποίος προανήγγειλε νέα κάθοδο για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος είπε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις προσθέτοντας ότι ενδεχομένως κάποιοι να προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα. Γίνεται μια προσπάθεια, είπε, εκ μέρους της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο και ανέφερε ότι για τέτοια σοβαρά θέματα απαιτείται σοβαρότητα και χειρισμός μέσω της διπλωματικής οδού αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας ειδικότερα όσον αφορά την ΕΕ και "είμαστε εδώ και θα τα αντιμετωπίσουμε".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top