ΔΙΕΘΝΗ

Ντόναλντ Τραμπ: Τι θα γίνει με την υποψηφιότητά του στις εκλογές αφού καταδικάστηκε - Υποστηρικτές του καλούν σε εξέγερση

Ντόναλντ Τραμπ: Τι θα γίνει με την υποψηφιότητά του στις εκλογές αφού καταδικάστηκε - Υποστηρικτές του καλούν σε εξέγερση

«Ένοχος» για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάραιναν στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη σχετικά με την υπόθεση της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς κρίθηκε εχθές, Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, που διεξάγει εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, άκουσε την ετυμηγορία ψύχραιμος, με τους ώμους κυρτωμένους, στην αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία.

Η νομική ομάδα του Τραμπ απέτυχε τελικά να πείσει τους ενόρκους ότι ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός δεν παραποίησε λογιστικά έγγραφα πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016. Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ κατηγορούνταν πως απέκρυψε το γεγονός ότι έδωσε 130.000 δολάρια στην Στόρμι Ντάνιελς για να εξαγοράσει τη σιωπή της πριν την αναμέτρηση στις κάλπες, στην οποία βγήκε τελικά νικητής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τραμπ, Τοντ Μπλαντς, είπε χθες Πέμπτη πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του εντολέα του αμέσως μόλις έχει τέτοιο δικαίωμα, αφού προηγηθούν άλλα στάδια της διαδικασίας. «Θα ασκήσουμε έφεση το συντομότερο δυνατό», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κ. Μπλαντς, ποινικολόγος ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της υπεράσπισης σε αυτή τη δίκη. «Στη Νέα Υόρκη, η διαδικασία ορίζει ότι πρώτα απαγγέλλεται η ποινή και μετά ασκούμε έφεση».

Η ποινή θα απαγγελθεί την 11η Ιουλίου.


Τι σημαίνει η απόφαση για τις εκλογές στις ΗΠΑ

Αφού έγινε χθες Πέμπτη ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο, ο Τραμπ μπορεί μολαταύτα να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του με σκοπό να πάρει πίσω τον Λευκό Οίκο από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν. Παραδόξως, παρότι μαινόταν για το ότι η δίκη τού στερούσε τη δυνατότητα να κάνει προεκλογικές εμφανίσεις από τη 15η Απριλίου, όταν άρχισαν να διεξάγονται τέσσερις ακροαματικές διαδικασίες κάθε εβδομάδα, μετά την καταδίκη του ανακτά ελευθερία κινήσεων, τουλάχιστον ως την 11η Ιουλίου.

Καθώς ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν όρισε ότι η απαγγελία της ποινής του θα γίνει εκείνη την Πέμπτη, στις 10:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), με άλλα λόγια τέσσερις ημέρες προτού το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον ενθρονίσει επίσημα υποψήφιο της παράταξης στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο δικαστής Μέρτσαν επέτρεψε ο καταδικασμένος πλέον μεγιστάνας να παραμείνει ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους. Έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τη 13η Ιουνίου για να παρουσιάσει την επιχειρηματολογία της ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην κατηγορούσα αρχή για να ανταπαντήσει.

Τουλάχιστον στη θεωρία, ο κ. Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να τού επιβληθεί ποινή φυλάκισης: η πλαστογράφηση λογιστικών εγγράφων επισύρει ποινή ως και τεσσάρων ετών φυλάκισης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Πάντως με δεδομένο το ότι ο κ. Τραμπ, ο οποίος θα είναι 78 ετών όταν θα του απαγγελθεί η ποινή του, δεν έχει ποινικό μητρώο, ο δικαστής πιθανόν θα του απαγγείλει ποινή με αναστολή ή κοινωνική εργασία, σε αυτή την τελευταία περίπτωση πιθανόν και την καταβολή χρηματικού προστίμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγιστάνας έχει στη διάθεσή του έναν μήνα ώστε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του και κατόπιν αρκετούς μήνες ακόμη ώστε οι δικηγόροι του την ασκήσουν επίσημα. Η έφεση θα είναι πιθανότατα ανασταλτική σε ό,τι αφορά την έκτιση της ποινής του, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ποινή φυλάκισης. Η καταδίκη του στην ποινική υπόθεση, ακόμη κι η ενδεχόμενη επιβολή ποινής φυλάκισης σε βάρος του, δεν ακυρώνει την υποψηφιότητά του.

Οι πρώτες αντιδράσεις του Τραμπ - Εμφανίζεται ως «πολιτικός κρατούμενος»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος έκρινε χθες Πέμπτη, λίγη ώρα αφού κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών στην ποινική δίκη του, πως η «αληθινή ετυμηγορία» θα αναγνωστεί την 5η Νοεμβρίου — την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις οποίες ο μεγιστάνας θα διεκδικήσει την επάνοδό του στον Λευκό Οίκο.

«Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Είμαι ένας πολύ αθώος άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά μετά την αποχώρησή του από την αίθουσα του δικαστηρίου. «Όλοι ξέρουν τι συνέβη εδώ», συμπλήρωσε και κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον Μπάιντεν. «Αυτό έγινε από την κυβέρνηση Μπάιντεν για να πληγώσει έναν αντίπαλο, έναν πολιτικό αντίπαλο».

Μερικά λεπτά μετά την καταδίκη, ο ιστότοπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου, άρχισε να ανακατευθύνει τους επισκέπτες σε ειδική σελίδα για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, παρουσιάζοντάς τον σαν «πολιτικό κρατούμενο».

«Μόλις καταδικάστηκα σε στημένη πολιτική δίκη που αποτελεί κυνήγι μαγισσών: δεν έκανα τίποτα κακό», αναφέρει μήνυμα του πρώην προέδρου (2017-2021). «Έκαναν έφοδο στο σπίτι μου, με συνέλαβαν, με φωτογράφισαν, και τώρα μόλις με καταδίκασαν», συνεχίζει. Ο ιστότοπος για τη συγκέντρωση χρημάτων σταμάτησε πάντως να λειτουργεί μερικά λεπτά μετά, λόγω της μαζικής προσέλευσης οπαδών του στην πλατφόρμα δωρεών WinRed.

«Ο αμερικανικός λαός βλέπει καθαρά πίσω από τη δίκη-παρωδία του αγύρτη Τζο Μπάιντεν. Τόσο πολλοί Αμερικανοί αποφάσισαν να δωρίσουν στην εκστρατεία του προέδρου Τραμπ» που ο ειδικός ιστότοπος για αυτό αδυνατούσε να αντεπεξέλθει και «έπεσε», διαβεβαίωσε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου μέσω X. Ο ιστότοπος παρέμεινε εκτός λειτουργίας για περίπου μια ώρα.


Μπάιντεν: «Μόνο μέσω της κάλπης θα μείνει μακριά από το Οβάλ Γραφείο»


Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Μάικ Τζόνσον, επέκρινε με σφοδρότητα χθες Πέμπτη την «ημέρα ντροπής στην αμερικανική ιστορία» που ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών σε βάρος του στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη. «Η σημερινή είναι ντροπιαστική μέρα στην αμερικανική ιστορία. Οι Δημοκρατικοί πανηγυρίζουν για την καταδίκη του ηγέτη του αντίπαλου κόμματος στη βάση γελοίων κατηγοριών, τεκμηριωμένων με την κατάθεση καταδικασμένου για κακούργημα, διαγραμμένου από τον δικηγορικό σύλλογο. Πρόκειται για καθαρά πολιτική διαδικασία, όχι νομική», τόνισε ο κ. Τζόνσον.

Ο Δημοκρατικός αντίπαλος του Τραμπ στις εκλογές, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που ως τώρα έμοιαζε να διστάζει να αναφερθεί στη δίκη —δεν έχει εκφραστεί προσωπικά ως αυτό το στάδιο—, επίσης επιδίωξε να εκμεταλλευθεί την ετυμηγορία για να συγκεντρώσει κεφάλαια. «Δεν υπάρχει παρά μόνο ένας τρόπος για να μείνει ο Ντόναλντ Τραμπ μακριά από το Οβάλ Γραφείο: η κάλπη», πέταξε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του νυν προέδρου μέσω X, λίγη ώρα μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας, αφού χαρακτήρισε «καταδικασμένο» τον μεγιστάνα, παροτρύνοντας: «δωρίστε χρήματα στην εκστρατεία μας σήμερα».

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου», σχολίασε η ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν μετά την απόφαση στην ποινική δίκη του αντιπάλου του στην αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ κρίθηκε ένοχος από το σώμα των ενόρκων για το σύνολο των κατηγοριών που τον βάραιναν στη δίκη στη Νέα Υόρκη.

Ο Λευκός Οίκος «σέβεται τον νόμο» και δεν θα κάνει «κανένα άλλο σχόλιο», περιορίστηκε να αναφέρει εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας μετά την απαγγελία της ετυμηγορίας στην δίκη του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διστάζει να χαρακτηρίζει τις δικαστικές του περιπέτειες μάχη με τις δυνάμεις του κακού, με το «βαθύ κράτος», νεφελώδη οντότητα που κατά οπαδούς θεωριών συνωμοσίας καιροφυλακτεί στους διαδρόμους της Ουάσιγκτον, και με την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ο Ρεπουμπλικάνος αρέσκεται άλλωστε να παρουσιάζει τον εαυτό του ως μάρτυρα, έτοιμο να θυσιάσει την ελευθερία του για το καλό των οπαδών του.

Τον Απρίλιο, παρομοίασε την κατάστασή του με αυτή του Νέλσον Μαντέλα, του αγωνιστή κατά του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική που πέρασε 27 χρόνια στα μπουντρούμια του καθεστώτος προτού γίνει ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της χώρας του. Ο μεγιστάνας των ακινήτων έφθασε ως το σημείο να συγκρίνει κατ’ ουσία τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό.

Η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν είχε σχολιάσει τότε: «Φανταστείτε κάποιον τόσο εγωκεντρικό που συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ιησού Χριστό και τον Νέλσον Μαντέλα μέσα σε μια εβδομάδα».

Η κατάθεση της Στόρμι Ντάνιελς στη δίκη

Η πρώην σταρ ταινιών πορνό Στόρμι Ντάνιελς, πρόσωπο κλειδί στη δίκη, κατέθεσε στις αρχές Μαίου με λεπτομέρειες για τη σχέση που δηλώνει ότι είχε το 2006 με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η 45χρονη Ντάνιελς, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, διηγήθηκε με πολλές λεπτομέρειες την ημέρα που συνάντησε πρώτη φορά τον Τραμπ, στη διάρκεια αγώνα γκολφ στον οποίο συμμετείχαν διασημότητες στην Λέικ Τάχο της Νεβάδα.

Έπειτα από μια «πολύ σύντομη συνάντηση», ένα μέλος της ασφάλειας «μου είπε ‘ο κύριος Τραμπ θα ήθελε να μάθει αν επιθυμείτε να δειπνήσετε μαζί του’», κατέθεσε η Ντάνιελς.

Στη συνέχεια η Ντάνιελς περιέγραψε τη σουίτα του Τραμπ «που ήταν τρεις φορές το μέγεθος του διαμερίσματός μου» και πρόσθεσε ότι ο δισεκατομμυριούχος την υποδέχθηκε «φορώντας μια πυτζάμα μεταξωτή ή σατέν». Ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι η Ντάνιελς θα έχει την ευκαιρία να εμφανιστεί στο ριάλιτι που παρουσίαζε εκείνη την εποχή, το «The Apprentice». Στη συνέχεια, όταν εκείνη βγήκε από το μπάνιο, βρήκε τον Τραμπ γυμνό στο κρεβάτι.

«Ένιωσα το αίμα να φεύγει από τα χέρια μου και τα πόδια μου», είπε. Αν και δήλωσε ότι δεν ένιωσε να απειλείται, διαβεβαίωσε ότι η πρόθεση του Τραμπ «ήταν αρκετά ξεκάθαρη» και «η σχέση ισχύος άνιση». Η Ντάνιελς κατέθεσε ότι ο δισεκατομμυριούχος της είπε: «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από μια ζωή σε ένα τροχόσπιτο».

Η ίδια είπε ότι «προσπαθούσα να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό που συνέβαινε εκεί». «Τελικά συνευρέθηκα μαζί του», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε, έπειτα από αίτημα της εισαγγελέα, ότι ο Τραμπ δεν έβαλε προφυλακτικό. «Ντρέπομαι που δεν μπόρεσα να το σταματήσω, να πω όχι», τόνισε η Ντάνιελς. Αφού ο Τραμπ την προκάλεσε να του δώσει μερικές ξυλιές με ένα περιοδικό, κάτι που εκείνη δέχθηκε να κάνει, «ήταν πολύ πιο ευγενικός στη συνέχεια».

«Αυτά είναι μ...ίες», φάνηκε να απαντά ο δισεκατομμυριούχος καθώς παρακολουθούσε την κατάθεση.

Όπως κατέθεσε η πρώην πορνοστάρ, εκμυστηρεύτηκε σε λίγους ανθρώπους τη συνάντησή της με τον Τραμπ. Η Ντάνιελς επεσήμανε ότι τα επόμενα χρόνια συνάντησε τον Τραμπ κάποιες φορές σε κοινωνικές συγκεντρώσεις, προτού χάσουν επαφή. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, όταν ο δισεκατομμυριούχος ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2016, ο ατζέντης της τη συμβούλευσε να εκμεταλλευθεί το γεγονός για να κερδίσει χρήματα. Αμερικανική ταμπλόιντ, ο ιδιοκτήτης της οποίας ήταν φίλος του Ρεπουμπλικάνου, είχε ήδη πληρώσει δύο φορές για να αγοράσει κατ’ αποκλειστικότητα τα δικαιώματα παρόμοιων ιστοριών, τις οποίες ποτέ δεν δημοσίευσε.

«Τα χρήματα δεν με ενδιέφεραν. Ήθελα να γίνει γνωστή η υπόθεση», διαβεβαίωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το 2011 άγνωστος την απείλησε σε χώρο στάθμευσης στο Λας Βέγκας για να μη μιλήσει για τη σχέση της με τον Τραμπ.

Τελικά διαπραγματεύτηκε με τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ, τον Μάικλ Κοέν, να λάβει 130.000 δολάρια τα οποία δόθηκαν στη Ντάνιελς μέσω μιας εταιρείας- βιτρίνα. Ο Κοέν αποζημιώθηκε το 2017 από τον Οργανισμό Τραμπ, με τα έξοδα να χαρακτηρίζονται «δικαστικά».

Η Ντάνιελς εξήγησε μάλιστα ότι βιάστηκε να πάρει τα χρήματα πριν τις εκλογές, καθώς ανησυχούσε πως, αν κέρδιζε ο Τραμπ, δεν θα την πλήρωνε.

Υποστηρικτές του καλούν σε εξέγερση μετά την καταδίκη του

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξοργισμένοι από την καταδίκη του από σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάρυναν, γέμισαν ιστότοπους που πρόσκεινται στον Ρεπουμπλικάνο με εκκλήσεις για ταραχές, εξέγερση και βίαια αντίποινα.

Αφού ο Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που έχει καταδικαστεί για έγκλημα, οι υποστηρικτές του απάντησαν με δεκάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο παρακολούθησε τα σχόλια σε τρεις ιστότοπους που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο: το Truth Social, το Patriots.win και το Gateway Pundit. Κάποιοι ζήτησαν να γίνουν επιθέσεις εναντίον των ενόρκων, την εκτέλεση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν ή κάλεσαν σε εμφύλιο πόλεμο και ένοπλη εξέγερση.

«Κάποιος στη Νέα Υόρκη που δεν έχει τίποτα να χάσει πρέπει να κανονίσει τον Μέρτσαν», έγραψε ένας σχολιαστής στο Patriots.win. «Ας ελπίσουμε να έρθει αντιμέτωπος με 'λάθρο' με ματσέτες», έλεγε μια άλλη ανάρτηση αναφερόμενη σε παράτυπους μετανάστες. Στο Gateway Pundit ένας χρήστης πρότεινε να αρχίσουν να πυροβολούν φιλελεύθερους ψηφοφόρους. «Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να ξεκάνουμε μερικούς αριστερούς», έγραφε η ανάρτηση. «Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με τις εκλογές».

Οι απειλές για τη χρήση βίας και η ρητορική μίσους αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την ήττα του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, στις οποίες καταγγέλλει, χωρίς στοιχεία, ότι υπήρξε νοθεία.

Τώρα που έχει ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία για την επανεκλογή του, ο Ρεπουμπλικάνος χαρακτηρίζει δικαστές και εισαγγελείς, που ασχολούνται με τις υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του, διεφθαρμένα εργαλεία της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν. Οι υποστηρικτές του αντιδρούν με μια εκστρατεία απειλών και εκφοβισμών εις βάρος δικαστών και αξιωματούχων των δικαστηρίων.

«Ήταν ντροπή, ήταν μια στημένη δίκη από έναν μεροληπτικό δικαστή που είναι διεφθαρμένος», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από τους ενόρκους.

Δωδεκαμελές σώμα ενόρκων έκρινε χθες, Τρίτη, τον Ρεπουμπλικάνο ένοχο για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να καλύψει την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο Τραμπ συνέχισε τις επιθέσεις του διαδικτυακά.

Στο Truth Social χαρακτήρισε τον Μέρτσαν «ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟ» και σχολίασε ότι οι εντολές που έδωσε στους ενόρκους ήταν άδικες. Ένας σχολιαστής απάντησε αναρτώντας μια φωτογραφία ικριώματος και μιας αγχόνης συνοδευόμενη από τη λεζάντα: «ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!».

Ο Τζέικομπ Γουέρ, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου «God, Guns and Sedition: Far-Right Terrorism in America» (Θεός, όπλα και ανταρσία: ακροδεξιά τρομοκρατία στην Αμερική), δήλωσε ότι η βίαιη φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Τραμπ καταδεικνύει «τη μοναδική ικανότητα (του πρώην προέδρου) να κινητοποιεί τους πιο ακραίους υποστηρικτές του να αναλάβουν δράση, τόσο στις κάλπες όσο και μέσω της βίας».

Εκπρόσωπος του Truth Social σχολίασε: «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι το Reuters, ένα έγκριτο πρακτορείο ειδήσεων, έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να δημοσιεύσει ένα τόσο χειριστικό, ψευδές, δυσφημιστικό και ξεκάθαρα ανόητο άρθρο όπως αυτό απλώς και μόνο λόγω πολιτικής έχθρας».

Και οι τρεις ιστότοποι έχουν κανόνες που περιορίζουν τη χρήση ακατάλληλης φρασεολογίας και κάποιες από τις αναρτήσεις αργότερα κατέβηκαν. Εκπρόσωποι του Patriots.win και του Gateway Pundit αρνήθηκαν να απαντήσουν σε αίτημα για σχολιασμό, όπως και εκπρόσωπος του Τραμπ.

«Να τους κρεμάσουν όλους»

Μετά τη χθεσινή ετυμηγορία, πολλοί από τους υποστηρικτές του δισεκατομμυριούχου δήλωσαν ότι η καταδίκη του είναι απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι προβληματικό και ότι μόνο η βίαιη δράση μπορεί να σώσει τη χώρα.

«1.000.000 (ένοπλοι) άνδρες πρέπει να πάνε στην Ουάσινγκτον και να τους κρεμάσουν όλους. Αυτή είναι η μόνη λύση», σύμφωνα με ανάρτηση στο Patriots.win. Άλλος χρήστης έγραψε: «Ο Τραμπ θα πρέπει να γνωρίζει ότι διαθέτει έναν στρατό διατεθειμένο να πολεμήσει και να πεθάνει για εκείνον, αν το ζητήσει (…) Θα πάρω τα όπλα, αν το ζητήσει».

Σε άλλες αναρτήσεις χρήστες ζητούσαν να στοχοποιηθούν οι Δημοκρατικοί και σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν στο σημείο να ζητούν να τους σκοτώσουν. «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ. ΓΕΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΤΕ», έγραψε ένας χρήστης στο Gateway Pundit.

«Πιστεύω όντως ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους αναζητούσαν εδώ και καιρό μια αφορμή για να κινητοποιηθούν», σχολίασε η Έιμι Κούτερ του Middleburry Institute of International Studies’ Center on Terrorism, Extremism and Counterterrorism. «Ελπίζω να κάνω λάθος. Το λέω εδώ και καιρό όμως ότι δεν θα εκπλησσόμουν αν έβλεπα βία εξαιτίας μιας καταδικαστικής απόφασης, είτε εναντίον των ενόρκων» είτε εναντίον άλλων προσώπων που συνδέονται με τη δίκη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top