ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα μας «κάψει» το φετινό καλοκαίρι - Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Θα μας «κάψει» το φετινό καλοκαίρι - Τι προβλέπουν οι ειδικοί

Στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση μίλησε ο Λειτουργός Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Χρυσάνθου.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, «αναμένεται αίθριος ο καιρός με κάποιες σποραδικές νεφώσεις με θερμοκρασίες γύρω στους 26 - 28 βαθμούς κελσίου στα παράλια γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό».

Όπως συμπλήρωσε, «οι θερμοκρασίες αυτές είναι κοντά στις θερμοκρασίες της εποχής».

Από αύριο Σάββατο, συνέχισε, «αρχίζει το πρώτο κύμα μιας πολύ ζεστής περιόδου» και πρόσθεσε ότι «μια σφύνα έξαρσης θα αρχίσει να μας επηρεάζει από αύριο ανεβάζοντας τις θερμοκρασίες σταδιακά με τον καιρό να είναι κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα θερμός».

Για αύριο Σάββατο αναμένονται θερμοκρασίες γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 - 30 στα παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αυξημένη ηλιοφάνεια αναμένεται αυτή την περίοδο ενώ αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμός ο καιρός από την ερχόμενη Κυριακή, «οπότε και η θερμοκρασία σε σχέση με σήμερα θα σημειώσει αισθητή άνοδο».

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι, «ιδιαίτερη προσοχή τονίζεται από σήμερα για την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη οπότε και η θερμοκρασία σε σχέση με σήμερα θα σημειώσει αισθητή άνοδο και ίσως πλησιάσουμε τους 38 - 40 βαθμούς κελσίου».

«Ιδιαίτερα θερμό κύμα το οποίο έρχεται από νοτιοανατολικά ενώ μια σφύνα έξαρσης θα μας φέρει καλοκαιρία».

Για απόψε βράδυ, όπως δήλωσε, αναμένονται θερμοκρασίες γύρω στους 16 - 18 βαθμούς κελσίου σταδιακά η θερμή αέρια μάζα θα επηρεάσει και τις θερμοκρασίες τα βράδια.

Η υγρασία, όπως συμπλήρωσε, «προς το παρών βρίσκεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και δεν διαφένεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση της».

Ερωτηθείς για την πιο ψηλή θερμοκρασία που καταγράφηκε στη Κύπρο κατά την περίοδο του καλοκαιριού δήλωσε πως, «κυμάνθυκε στους 45 - 46 βαθμούς στο εσωτερικό».

Τέλος τόνισε την προσοχή για τις υψηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου σε συνάρτηση με την αυξημένη καύσιμη ύλη και χαμηλή υγρασία είναι τα τρία συστατικά πυροδότησης πυρκαγιών στα δάση, κατέληξε.

Δείτε βίντεο: 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top