Βαρύ πρόστιμο σε επιβάτη για παράνομη μεταφορά 39 κιλών αδασμοφορολόγητου καπνού

Βαρύ πρόστιμο σε επιβάτη για παράνομη μεταφορά 39 κιλών αδασμοφορολόγητου καπνού

Χρηματική ποινή ύψους 3,5 χιλιάδων ευρώ επέβαλε την Παρασκευή 31/5 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε επιβάτιδα, η οποία φέρεται να μετέφερε στην Βρετανία 39 περίπου κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο.

Σε δελτίο Τύπου του Τμήματος Τελωνείων αναφέρεται ότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις αποσκευές επιβάτιδας που θα αναχωρούσε στις 30 Μαΐου από το αεροδρόμιο Λάρνακας για το Ηνωμένο Βασίλειο «εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολόγητων καπνικών προϊόντων, τα οποία μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό την εξαγωγή και πώλησή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Οπως αναφέρεται, «εντοπίστηκαν 38 κιλά και 850 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση για το βλαβερό του καπνίσματος στην ελληνική και τουρκική γλώσσα αλλά ούτε και το χαρακτηριστικό ασφαλείας και τον μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό ιχνηλασιμότητας, ενδείξεις ότι ήταν αδασμοαφορολόγητα».

Η επιβάτιδα «συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και σήμερα οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 3,500 ευρώ».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE