ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοινώνουν την ανταλλαγή 150 αιχμαλώτων πολέμου

Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοινώνουν την ανταλλαγή 150 αιχμαλώτων πολέμου

Η Ουκρανία και η Ρωσία ανακοίνωσαν σήμερα την πρώτη τους ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες, με 150 ανθρώπους να αφήνονται ελεύθεροι ύστερα από διαπραγματεύσεις στις οποίες μεσολάβησαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι 75 Ουκρανοί αιχμάλωτοι επιστράφηκαν από τη Ρωσία. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν τέσσερις άμαχοι, ενώ οι υπόλοιποι ήταν μέλη των δυνάμεων του στρατού.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η Ουκρανία παρέδωσε 75 πρόσωπα σε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ύστερα από μακρά παύση, έλαβε χώρα μια ακόμα ανταλλαγή αιχμαλώτων: 75 υπερασπιστές και άμαχοι απελευθερώθηκαν από την αιχμαλωσία του εχθρού», δήλωσε η ουκρανική Συντονιστική Επιτροπή για Αιχμαλώτους Πολέμου.

Στις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν μαζί με την ανακοίνωση της επιτροπής φαίνονται στρατιώτες τυλιγμένοι με γαλαζοκίτρινες σημαίες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έφεραν πίσω 19 υπερασπιστές στο Φιδονήσι, μια μικρή βραχονησίδα στη Μαύρη Θάλασσα, που έγινε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης τις πρώτες ημέρες του πολέμου όταν οι Ουκρανοί που το φρουρούσαν αρνήθηκαν να παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις.

Η επιτροπή δήλωσε επίσης ότι στο πλαίσιο της ανταλλαγής, η Ρωσία παρέδωσε τις σορούς 212 Ουκρανών υπερασπιστών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top