ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηχηρό μήνυμα Ανδρέα Βύρα προς Αλέξη Βαφεάδη για το λιμάνι: «Έναρξη των έργων υποδομής εδώ και τώρα»

Ηχηρό μήνυμα Ανδρέα Βύρα προς Αλέξη Βαφεάδη για το λιμάνι: «Έναρξη των έργων υποδομής εδώ και τώρα»

Σε δημιουργία δύο ομάδων εργασίας, η μία που θα καθοριστεί από την Επιτροπή Ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και η δεύτερη από το υπουργείο μεταφορών για συντονισμό των ενεργειών, έτσι ώστε να αποφασιστεί και να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου του λιμανιού και της μαρίνας, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρνακα, στην παρουσία του υπουργού μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας έστειλε ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι θα πρέπει τάχιστα να προχωρήσει στην υλοποίηση των έργων υποδομής, όπως υπήρχε άλλωστε στη συμφωνία με την ανάδοχο εταιρεία. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος έχει ετοιμάσει όλα τα σχέδια και την άδεια οικοδομής για την κατασκευή των έργων, την οποία η Kition ουδέποτε παρέλαβε.

Σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης , ο υπουργός μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης επανέλαβε τη δέσμευση του υπουργείου απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και στους πολίτες της Λάρνακας, ότι το έργο λιμάνι και μαρίνα να προχωρήσει κανονικά για να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Τις επόμενες μέρες θα ετοιμάσω ένα σχέδιο δράσης και στη συνέχεια σε συνεννόηση με όλους τους φορείς, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η δεύτερη προτεραιότητα είναι να καταρτιστεί το σχέδιο σε συνάρτηση με τη Λάρνακα και να προχωρήσουμε σε υλοποίηση. Επιζητούμε τη συνεργασία και την εμπλοκή όλων των φορέων της Λάρνακας. Ο Δήμαρχος θα προχωρήσει στη σύσταση αυτής της επιτροπής και προσδοκούμε ότι σύντομα θα βρούμε λύση και θα δούμε πώς το έργο αυτό μπορεί να επανέλθει στην κανονικότητα».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μπαίνουμε στην περίοδο υλοποίησης για το νέο έργο για το λιμάνι και τη μαρίνα. Αυτό που αποφασίστηκε σήμερα είναι πέραν από τις δύο ομάδες εργασίας, η μία θα απαρτίζεται από φορείς του Δήμου Λάρνακας και η δεύτερη από το αρμόδιο υπουργείο μεταφορών, έχουν τεθεί κάτω όλα τα σενάρια για την ανάπτυξη του έργου. Έχει μπει μία τρίτη παράμετρος η οποία ακούστηκε στη βουλή και αφορά στην επιθυμία της Αρχής Λιμένων για την υλοποίηση του έργου. Κάτι πολύ σημαντικό.

Απευθυνόμενος στον υπουργό μεταφορών, ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε πως «κάποιες φορές πρέπει να μην λέμε μόνο λόγια. Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε ξανά πριν από τις διακοπές, θα θέλουμε από την κυβέρνηση να μας ανακοινώσει ποια συγκεκριμένα έργα υποδομής τα οποία περιλαμβάνονται στο σημερινό έργο και είναι ώριμα έργα, θα ξεκινήσει να υλοποιεί.

«Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε με τον υπουργό αν δεν ανακοινωθούν αυτά τα έργα, τότε δεν θα πιστεύουμε ούτε εμείς στις υποσχέσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top