ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρχηγός Αστυνομίας: Στόχος μας να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη Δύναμη

Αρχηγός Αστυνομίας: Στόχος μας να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη Δύναμη

Μέσα από τα μέτρα που λαμβάνουμε στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη Αστυνομία για μια ασφαλέστερη κοινωνία, ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου αστυνομικού σταθμού Πισσουρίου, στο ανακαινισμένο πρώην δημοτικό σχολείο της κοινότητας.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που τέλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στέλιος Παπαθεοδώρου ανέφερε πως ο νέος Αστυνομικός Σταθμός Πισσουρίου ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής και «αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά το επίπεδο παροχής αστυνομικών υπηρεσιών, τόσο στον εγχώριο πληθυσμό, που αγγίζει τις 4 χιλιάδες κατοίκους των οκτώ κοινοτήτων που αστυνομεύει, (Πισσούρι, Αυδήμου, Παραμάλι, Ανωγυρα, Αλέκτορα, Πλατανίσκια, Άγιο Θωμά και Πραστείο Αυδήμου) όσο και στους χιλιάδες ξένους που διαμένουν ή διακινούνται καθημερινά στην περιοχή».

Η Αστυνομία, συνέχισε, είναι ένας θεσμός που συμβάλλει καταλυτικά στην ευημερία, ασφάλεια και στην ανάπτυξη της κοινωνίας, ωστόσο υπέδειξε πως «ένα εκ των βασικών συστατικών στοιχείων ενός υγιούς και αποτελεσματικού αστυνομικού οργανισμού, αποτελεί το ψηλό επίπεδο αφοσίωσης του προσωπικού του».

«Ο βαθμός αφοσίωσης του προσωπικού είναι άμεσα συνυφασμένος με τα μέτρα εκείνα που λαμβάνει η διοίκηση και η πολιτεία ευρύτερα, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να διευκολύνονται κατά τρόπο άμεσο και πρακτικό, στη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους», συμπλήρωσε.

Επίσης, τόνισε ότι η δημιουργία σύγχρονων και λειτουργικών κτιριακών υποδομών «συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση του βαθμού αφοσίωσης του προσωπικού και κατ’ επέκταση στην αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας του οργανισμού».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας σημείωσε ακόμη ότι «η έμφαση που δίνεται στο θέμα του κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος, σε σχέση με τις κτιριακές υποδομές, καταδεικνύεται τόσο μέσα από το κτίριο που εγκαινιάζουμε σήμερα, όσο και από το γεγονός ότι κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατορθώσαμε, με την καθολική στήριξη της Κυβέρνησης να υλοποιήσουμε στόχους σε σχέση με τον συγκεκριμένο τομέα, που παρέμεναν ανεκπλήρωτοι για δεκαετίες».

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ανεγέρθηκαν, μεταξύ άλλων, νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για τους αστυνομικούς σταθμούς Κουκλιών και Στρουμπιού, παραχωρήθηκαν και ανακαινίστηκαν κτίρια πρώην ΣΠΕ, για τους αστυνομικούς σταθμούς Καλού Χωριού, Κλήρου και Ξυλοφάγου ενώ έχουν ανακαινιστεί οι αστυνομικοί σταθμοί Κοφίνου, Αθηαίνου, Γερμασόγειας, Περιστερώνας, Κοκκινοτριμιθιάς, Ορόκλινης κ.α.

Σε σχέση με την επαρχία Λεμεσού, ο κ.Παπαθεοδώρου ανέφερε ότι σε διαδικασία αναπαλαίωσης βρίσκεται ο αστυνομικός σταθμός Λάνιας, βελτιωτικά έργα έχουν εκτελεστεί στους αστυνομικούς σταθμούς Επισκοπής και Πάχνας, ενώ συνεχίζονται οι βελτιωτικές εργασίες στην ΑΔΕ Λεμεσού και στο κλιμάκιο Τροχαίας του Αρχηγείου που στεγάζεται στην Αυδήμου.

«Εντός των άμεσων σχεδιασμών μας και ένας από τους κορυφαίους μας στόχους είναι η ανέγερση νέου Αρχηγείου Αστυνομίας, στο οποίο θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Αρχηγείου και της ΑΔΕ Λευκωσίας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως «τα μέτρα που λαμβάνουμε με στόχο να δημιουργήσουμε ακόμη καλύτερη Αστυνομία που να εγγυάται ασφαλέστερη κοινωνία, δεν περιορίζονται στην αναβάθμιση των κτιριακών μας υποδομών αλλά εκτίνονται σε ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων».

Εξάλλου, ο κοινοτάρχης Πισσουρίου Λάζαρος Λαζάρου ανέφερε σε χαιρετισμό του πως το κτίριο έχει συναισθηματική αξία για την κοινότητα και αποτελεί «ένα ιερό τόπο, καθώς για τους περισσότερους είναι ο τόπος όπου μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα και κοινωνικοποιηθήκαμε».

Οι νέες ανάγκες και τα νέα δεδομένα, συνέχισε, ώθησαν την τοπική αρχή να αποφασίσει την παραχώρηση του χώρου για την δημιουργία αστυνομικού σταθμού και να αποδεχθεί την πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υποδεικνύοντας ότι αναμένει από το Υπουργείο να προχωρήσει και στη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού.

Είπε, επίσης, ότι η κοινοτική αρχή οφείλει να τιμήσει, με μια επιγραφή στο κτίριο, τη μνήμη του δωρητή του κτιρίου Αβραάμ Αριστείδη Λιασή.

Ο αστυνομικός σταθμός Πισσρουρίου υπάγεται διοικητικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα μέλη του στο τηλέφωνο 25-805120.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top