ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

Τέσσερα με πέντε τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένης γης άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Άγιο Συλά στη Λεμεσό, ενώ με το πρώτο φως άρχισαν να επιχειρούν τα πτητικά μέσα για πλήρη κατάσβεση της. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την αστυνομία, αν και όλα δείχνουν κακόβουλη ενέργεια. Δεύτερη πυρκαγιά στον Άγιο Θεράποντα έθεσε χθες βράδυ σε κινητοποίηση τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Λόγω της πυρκαγιάς στον Άγιο Συλά υπέστησαν ζημιές αριθμός λυομένων υποστατικών, ένα κτηνοτροφικό και ένα περιφραγμένο υποστατικό με καυσόξυλα, άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας. Καταστράφηκαν επίσης καλλιέργειες, δέντρα και άγρια βλάστηση.

Όπως είχε αναφέρει σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα Χ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, στην περιοχή θα παρέμεναν χθες βράδυ ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Με το πρώτο φως της ημέρας, τέσσερα πτητικά μέσα αναμενόταν να αρχίσουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Χθες βράδυ σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Νίκος Λογγίνος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα. Όπως είπε επρόκειτο για δύσκολη πυρκαγιά και παρά το γεγονός ότι έχει κατασβηστεί, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Μέλη της Αστυνομίας διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά και ήδη λαμβάνουν καταθέσεις και αξιολογούν στοιχεία που εντοπίστηκαν στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά.

Η Αστυνομία διερευνά επίσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε φωτιά σε περιοχή του Αγίου Θεράποντος της επαρχίας Λεμεσού. Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9.00 χθες βράδυ και έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ κατασβέστηκε πριν πάρει διαστάσεις. Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταστράφηκε έκταση τριών εκταρίων άγριας βλάστησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top