ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργός Υγείας: «Στόχος πολιτείας η συνεχής βελτίωση υπηρεσιών υγείας για όλους»

Υπουργός Υγείας: «Στόχος πολιτείας η συνεχής βελτίωση υπηρεσιών υγείας για όλους»

Ύψιστος στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η συνεχής βελτίωση και παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας ώστε να απολαμβάνουν όσο το δυνατό πιο ποιοτικά επίπεδα ζωής, είπε ο Υπουργού Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, στην ημερίδα με θέμα «Πολλαπλή Σκλήρυνση στην Κύπρο: Νεότερα δεδομένα, εξελίξεις και ενδυνάμωση ασθενών», την οποία διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου ο νεοϊδρυθείς Επιστημονικός Τομέας Νευρολογικής Νοσηλευτικής του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαιών.

"Σήμερα, παρά ποτέ, η συνεχιζόμενη και προγραμματισμένη διάδοση της γνώσης στον τομέα της νοσηλευτικής επιστήμης αποκτά άλλη διάσταση και καθίσταται θεμελιώδους σημασίας στην προσπάθεια για διασφάλιση της ποιότητας σε όλους τους τομείς των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας", ανέφερε, προσθέτοντας ότι η νοσηλευτική φροντίδα, ειδικά στη διαχείριση των ατόμων με νευρολογικές παθήσεις, αποτελεί πραγματική πρόκληση για τον επαγγελματία νοσηλευτή που έρχεται αντιμέτωπος με τις ιδιαίτερες, ιδιάζουσες και ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες υγείας της ομάδας αυτών των πασχόντων.

Ανέφερε ότι ο τομέας της νευρολογικής νοσηλευτικής είναι στενά συνυφασμένος με ραγδαίες αλλαγές στα θέματα της αντιμετώπισης και έρευνας, καθιστώντας έτσι τη συνεχιζόμενη και προγραμματισμένη επιμόρφωση, απαραίτητη και επιβεβλημένη.

"Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποτελεί απόδειξη του προσωπικού σας ενδιαφέροντος για τις νέες εξελίξεις στον τομέα σας. Το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει τη συνεχή επαγγελματική εκπαίδευση των νοσηλευτών στους διάφορους τομείς της πρακτικής τους", σημείωσε.

Ο Υπουργός υπογράμμισε την ικανοποίησή του, καθώς οι νοσηλευτές, που, όπως είπε, αποτελούν τη θεμελιώδη βάση του συστήματος υγείας της χώρας μας, συνεισφέρουν στη βελτίωση της νοσηλευτικής επιστήμης προσφέροντας κύρος και καταξίωση στο νοσηλευτικό επάγγελμα.

"Σας συγχαίρω θερμότατα για τις προσπάθειες σας, τόσο για την ενίσχυση των γνώσεων στον τομέα της νευρολογικής νοσηλευτικής μέσω της πρώτης σας αυτής επιστημονικής ημερίδας, όσο και για τον αμέριστο ζήλο με τον οποίο επιτελείτε το επάγγελμά σας", είπε. Εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές της ημερίδας, για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε η εκπαίδευση στο τομέα της νευρολογικής νοσηλευτικής να είναι συνεχής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top