ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προέβη σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους πριν από την έναρξη του φιλανθρωπικού αγώνα καλαθόσφαιρας, στο πλαίσιο του Μήνα Telethon 2024 που διεξήχθη στο σωματείο Κεραυνός Στροβόλου. Στον αγώνα συμμετείχε και ο ίδιος ο Πρόεδρος, όπως επίσης και μέλη της Κυβέρνησης, δημοσιογράφοι και αθλητές.

Ερωτηθείς σχετικά με αναφορές στον Τύπο για «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ της Κυβέρνησης και της κινέζικης κρατικής εταιρείας για τα έργα του τερματικού στο Βασιλικό, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι «όχι, δεν θα έλεγα ότι συζητάμε για ‘βελούδινο’ διαζύγιο. Συνεχίζεται η προσπάθεια, υπάρχουν τρία σκέλη, είναι το πλοίο, είναι το τερματικό και είναι το χερσαίο».

«Εργαζόμαστε ώστε να βρεθεί λύση για να προχωρήσει το έργο. Δεν συζητάμε για ‘βελούδινο’ διαζύγιο» συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τον τερματισμό της συμφωνίας με την Kition Ocean Holdings για το λιμάνι και τη μαρίνα της Λάρνακας ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε «η εναλλακτική του να τερματίσουμε μια συμφωνία, λόγω του ότι δεν ανταποκρινόταν η εταιρεία σε αυτά που υποσχέθηκε, ήταν να μη γίνει ποτέ τίποτα και κάτι τέτοιο εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Θα ήταν καλύτερα να το αφήσουμε να μη γίνει τίποτα; Αντίθετα, προχωράμε άμεσα, υπάρχει ενδιαφέρον και να είστε σίγουροι ότι το έργο θα ξεκινήσει».

Ερωτηθείς για τους εργαζόμενους στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «από την πρώτη μέρα είπα ότι δεν θα υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με τους εργαζόμενους. Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της δουλειάς τους μέσα στο πλαίσιο των νέων δεδομένων». Πρόσθεσε ότι μίλησε και με τον Υπουργό Εργασίας και με τον Υπουργό Μεταφορών, λέγοντας ότι «οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εργαζόμαστε για να βρούμε λύση».

«Άμεση ανταπόκριση» Ιορδανίας για τις φωτιές

Αναφορικά με τις πυρκαγιές στη Λεμεσό και σε ερώτηση αν η Κυβέρνηση έχει σχεδιασμό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πέραν του σχεδιασμού από πλευράς Κυβέρνησης - που φυσικά και υπάρχει - θέλω να ευχαριστήσω τα γειτονικά κράτη. Θέλω να κάνω ειδική αναφορά στην Ιορδανία για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα μας».

Επεσήμανε ότι, όπως έχει ενημερωθεί, πέραν του 90% των πυρκαγιών οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί όλοι. Έχουμε κι εμείς ευθύνη, ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, να μην προβαίνουμε σε ενέργειες που δημιουργούν τέτοιου είδους πολύ δύσκολες καταστάσεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top