ΔΙΕΘΝΗ

«Είσαι τέλεια, δώσε μου το χέρι σου» - «Πέρασε πολλή ώρα, πρέπει να φάμε»: Τι... ψιθύριζαν Κάρολος και Νταϊάνα τη μέρα του γάμου τους

«Είσαι τέλεια, δώσε μου το χέρι σου» - «Πέρασε πολλή ώρα, πρέπει να φάμε»: Τι... ψιθύριζαν Κάρολος και Νταϊάνα τη μέρα του γάμου τους

Μπορεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα να έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 27 χρόνια συνεχίζει όμως να απασχολεί τον Τύπο.

Στις πιο πρόσφατες αποκαλύψεις για τη ζωή της ένας αναγνώστης χειλιών αποκάλυψε τις της είπε η βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και ο βασιλιάς Κάρολος την ημέρα του γάμου της.

Ο Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην Νταϊάνα στο παιδικό δωμάτιο του Κάστρου του Ουίνδσορ στις 3 Φεβρουαρίου 1981, μόλις έξι μήνες αφότου άρχισε να βγαίνει μαζί της.

Ο αρραβώνας τους έγινε δημόσια γνωστός όταν το ζευγάρι ανακοίνωσε τον γάμο του στις 24 Φεβρουαρίου 1981 και ολόκληρη η Βρετανία περίμενε με ανυπομονησία.

Ήταν αρραβωνιασμένοι για πέντε μήνες πριν ενωθούν με τα δεσμά του γάμου τον Ιούλιο του ίδιου έτους σε μια εντυπωσιακή τελετή που μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα παντρεύτηκαν στον Άγιο Παύλο στο Λονδίνο και επέλεξαν τον καθεδρικό ναό αντί του παραδοσιακού χώρου για βασιλικούς γάμους, το Αβαείο του Ουέστμινστερ, επειδή χωρούσε 3.500 καλεσμένους.

Η Daily Mail σε δημοσίευμά της αναφέρει τι είπε ο Κάρολος στην Νταϊάνα. Της είπε ότι «είσαι τέλεια» και στη συνέχεια της είπε «δώσε μου το χέρι σου», το οποίο και έκανε ενώ μετά της έκανε νόημα να ανταλλάξουν ένα φιλί.

Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ που τη συνόδευε στο μπαλκόνι, της έδειξε το πλήθος ενώ ψιθύρισε στην πριγκίπισσα να «κοιτάξει» τους ανθρώπους που «ήταν εκεί όλη μέρα» για να τη δουν. Τότε πρίγκιπας της Ουαλίας σχολίασε: «Έχει περάσει πάρα πολλή ώρα. Πρέπει να φάμε».

Όταν ο μελλοντικός βασιλιάς είδε τη γυναίκα του, ο κόσμος φώναζε το σύνθημα «δώσε της ένα φιλί», το οποίο και έκανε.

Πηγές ανέφεραν ότι παρά το γεγονός ότι η Νταϊάνα ήταν ντροπαλή σαν άνθρωπος λάτρευε τη λάμψη που θα της πρόσφερε ο γάμος με έναν πρίγκιπα.

Η Πένι Θόρντον, η οποία ήταν η προσωπική αστρολόγος της πριγκίπισσας Νταϊάνα, δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Κάρολος πλήγωσε ανεπανόρθωτα την Νταϊάνα όταν της είπε ότι δεν την αγαπούσε το βράδυ πριν από το γάμο τους.

Ο Κάρολος αμφισβήτησε τόσο βαθιά την απόφασή του να παντρευτεί την Νταϊάνα που σκέφτηκε να ακυρώσει εντελώς τον γάμο, αποκάλυψε ο βασιλικός δημοσιογράφος Robert Jobson σε μια αποκαλυπτική βιογραφία που δημοσιεύτηκε το 2018.

Ωστόσο, ο πρώην γραμματέας Τύπου της βασίλισσας δήλωσε ότι παρά τις αμφιβολίες του Καρόλου, το ζευγάρι ήταν πραγματικά ερωτευμένο - και δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα χέρια τους μακριά ο ένας από τον άλλον ως νεόνυμφοι.

Σύμφωνα με τον Dickie Arbiter, υπήρχε μια «γνήσια σχέση» από την αρχή, με «αγάπη και ευτυχία».

Σε μαγνητοταινίες που κυκλοφόρησαν μετά το θάνατό της, η Νταϊάνα σημείωσε ότι το «θέμα Καμίλα» είχε ρίξει βαριά τη σκιά του την ημέρα του γάμου.

«Προσπαθούσα απεγνωσμένα να είμαι ώριμη για την κατάσταση, αλλά δεν είχα τα θεμέλια για να το κάνω και δεν μπορούσα να μιλήσω σε κανέναν γι' αυτό».

Η πριγκίπισσα αποκάλυψε επίσης ότι είχε μια «πολύ άσχημη κρίση» βουλιμίας το προηγούμενο βράδυ, τρώγοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της.

Εκτός από τις οικογένειες της νύφης και του γαμπρού, στον γάμο του Καρόλου και της Νταϊάνα παραβρέθηκε και η Μάργκαρετ Θάτσερ, η τότε πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Άλλοι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν ήταν η Νάνσι Ρέιγκαν, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν και πλήθος βασιλικών αξιωματούχων από όλο τον κόσμο. Η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς ήταν επίσης παρούσα.

Το γεγονός που έγινε γνωστό ως «ο γάμος του αιώνα» μεταδόθηκε από τις τηλεοράσεις όλου του κόσμου. 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε 74 χώρες συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν το μεγάλο γεγονός.

Οι όρκοι του Καρόλου και της Νταϊάνα έσπασαν την παράδοση όταν η Νταϊάνα παρέλειψε την υπόσχεση «να υπακούει» τον σύζυγό της. Ήταν η πρώτη βασιλική που το έκανε ποτέ, αλλά όχι η τελευταία: Η Κέιτ Μίντλετον άφησε επίσης τη φράση όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ το 2011, όπως και η Μέγκαν Μαρκλ όταν παντρεύτηκε τον Χάρι το 2018.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Νταϊάνα έκαναν λάθος τους όρκους τους. Η Νταϊάνα αποκάλεσε τον νέο της σύζυγο «Φίλιππο Κάρολο» αντί για «Κάρολο Φίλιππο» και ο Κάρολος έκανε εντελώς λάθος στη φράση «Όλα τα εγκόσμια αγαθά μου τα μοιράζομαι μαζί σου», λέγοντας αντ' αυτού: «Όλα τα αγαθά σου τα μοιράζομαι μαζί σου».

Τον Δεκέμβριο του 1992, ο τότε πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε ότι ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχαν αποφασίσει να χωρίσουν. Σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε τον επόμενο χρόνο από τον Τζόναθαν Ντίμπλμπι, ο πρίγκιπας ομολόγησε τη δική του μοιχεία.

Η δική της αντεπίθεση στον Κάρολο ήρθε στις 20 Νοεμβρίου 1995, όταν πάνω από 23 εκατομμύρια Βρετανοί τηλεθεατές παρακολούθησαν την πριγκίπισσα να απαντά νευρικά αλλά επιδέξια στις ερωτήσεις του Martin Bashir, ενός νεαρού δημοσιογράφου του Panorama.

«Ήμασταν τρεις σ' αυτόν τον γάμο», ήταν η αιχμηρή της σπόντα για την κατάσταση με την Καμίλα. Ο ονειρεμένος γάμος έλαβε επίσημα τέλος τον Αύγουστο του 1995.

Αλλά μόλις ένα χρόνο και τρεις ημέρες αργότερα, η πρεσβεία λάμβανε αναφορές, για ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο εμπλεκόταν η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η είδηση του θανάτου της Νταϊάνα έφτασε από το Παρίσι λίγο πριν από τις 4 το πρωί.

Και τον Απρίλιο του 2005, ο πρίγκιπας της Ουαλίας παντρεύτηκε την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος - η μητέρα και ο πατέρας του γαμπρού - δεν ήταν πουθενά όταν πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός γάμος του ζευγαριού.

Αργότερα, όμως, η βασίλισσα Ελισάβετ άρχισε να συμπαθεί την Καμίλα, τόσο που το 2022 η εκλιπούσα μονάρχης ανακοίνωσε δημοσίως ότι θα ήθελε η νύφη της να γίνει βασίλισσα σύζυγος όταν ο Κάρολος αναλάβει τον θρόνο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top