ΕΛΛΑΔΑ

«Όλα συνέβησαν μέσα σε δέκα λεπτά»: Οι τελευταίες στιγμές του μικρού Νικόλα στην Κρήτη - Έρανος για να γίνει η κηδεία στην Αλβανία

«Όλα συνέβησαν μέσα σε δέκα λεπτά»: Οι τελευταίες στιγμές του μικρού Νικόλα στην Κρήτη - Έρανος για να γίνει η κηδεία στην Αλβανία

Απαρηγόρητοι είναι οι γονείς του μικρού Νικόλα αλλά και ολόκληρη η κοινωνία στην περιοχή της Άρβης Ξρακλείο μετά τον αδόκητο χαμό του 7χρονου Νικόλα το οποίο πνίγηκε στη θάλασσα.

Η μητέρα του παιδιού, η οποία βρισκόταν στο σπίτι με το δεύτερο παιδί της οικογένειας, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. (Ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας από παράλειψη), και αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-kriti, η μητέρα του αγοριού κατέθεσε στο αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου ότι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με τον 7χρονο και το μωρό της οικογένειας, όταν ξαφνικά τον έχασε από τα μάτια της.

Αμέσως βγήκε έξω και τον αναζήτησε, ωστόσο στα 10 λεπτά που μεσολάβησαν, το κακό είχε ήδη γίνει, αφού το παιδάκι είχε πάει στη θάλασσα, όπως είπε.

Ο Νικόλας που ήταν μαθητής της πρώτης δημοτικού βρισκόταν με την μητέρα του στο σπίτι τους, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την παραλία και ήθελε να πάει για κολύμπι.

Η μητέρα του αρνήθηκε, όμως ο μικρός διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η θάλασσα ήταν κυματώδης και πιθανότατα το μικρό αγόρι παρασύρθηκε από κάποιο δυνατό κύμα.

«Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Βρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά», είπε ο Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου.

Ένας κάτοικος της περιοχής είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και αμέσως σήμανε συναγερμός.

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρύ παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γονείς επιθυμούν να ταφεί το παιδί τους στην Αλβανία

Ο μικρός Νικόλας είχε καταγωγή από την Αλβανία και οι γονείς του τα τελευταία χρόνια ζουν στην Άρβη. Είναι άνθρωποι του μεροκάματου και εργάζονται κυρίως στα θερμοκήπια. Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής είναι εξαίρετοι άνθρωποι που φρόντιζαν την οικογένειά τους.

Σύμφωνα με το cretalive.gr επιθυμία του πατέρα της και της μητέρας του Νικόλα, οι οποίοι ζουν ένα αδιανόητο δράμα, είναι να ταφεί το παιδί τους στην Αλβανία. Η οικονομική τους κατάσταση, όμως, δεν επιτρέπει αυτό το ταξίδι ούτε μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας, εξ ου η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Άρβης. Σε αυτή έγινε γνωστό πως αναλαμβάνει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του Νικόλα στην πατρίδα του, ενώ ξεκινά έρανος σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης.

Συγκλονισμένος ο δάσκαλος του μικρού Νικόλα - «Ήταν και είναι ένας άγγελος», λέει με δάκρια στα μάτια
Συγκλονισμένος είναι και ο δάσκαλος του ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Αννίς ή αλλιώς Νικόλας δεν θα βρίσκεται στο σχολείο την ερχόμενη Δευτέρα. «Ένα παιδί τέλειο ήταν. Λέω πως επειδή θα γινόταν νωρίς άγγελος, γιατί ήταν και άγγελος τα επτά χρόνια που κάθισε στη γη», είπε χαρακτηριστικά στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV. Ο κ. Κουτεντάκης κάνει λόγο για ένα πολύ καλό παιδί, το οποίο διέμενε με την οικογένεια του, 40 περίπου μέτρα από το σημείο της τραγωδίας.

«Εξαιρετικοί άνθρωποι οι γονείς του»

«Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», είπε στο Cretalive.gr ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το σώμα του μικρού παιδιού. «Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Καρπαθάκης, τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι εξαίρετοι άνθρωποι, που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

«Από μια απροσεξία μπορεί να έρθει το μοιραίο»

Συγκλονισμένος από το τραγικό συμβάν δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο από την πρώτη στιγμή.«Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός» επεσήμανε σχετικά στο neakriti.gr, ενώ πρόσθεσε: «Οι γονείς πρέπει να προσέχουν και πάντα να έχουν τα παιδιά σε αυστηρή επιτήρηση. Ακόμα και κύμα να μην έχει, από ένα συμβάν ή μία απροσεξία μπορεί να έρθει το μοιραίο».

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικος της περιοχής είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η κλήση στο ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στις 13:30 και αναφέρθηκε ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό. Κάτοικοι του χωριού και περαστικοί έσπευσαν στο σημείο και με τη βοήθεια απινιδωτή και γιατρού, προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Πρόκειται, δυστυχώς, για τον πρώτο πνιγμό του καλοκαιριού, ο οποίος είναι και ιδιαίτερα τραγικός.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top