ΔΙΕΘΝΗ

Θρήνος για τον 29χρονο αστυνομικό που μαχαιρώθηκε από τον Αφγανό στο Μανχάιμ - «Έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει άλλους»

Θρήνος για τον 29χρονο αστυνομικό που μαχαιρώθηκε από τον Αφγανό στο Μανχάιμ - «Έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει άλλους»

Θρήνος επικρατεί ανάμεσα στους συναδέλφους του για τον 29χρονο αστυνομικό Ρούβεν Λ., ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μετά από δύο ημέρες μάχης στο νοσοκομείο, στο οποίο μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος από τα χτυπήματα του 25χρονου Αφγανού στην επίθεση κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στο Μανχάιμ την περασμένη Παρασκευή.

astinomikos-germania

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας του Μανχάιμ, ο 29χρονος «έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει τους άλλους».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το μαχαίρι του 25χρονου Αφγανού διαπέρασε το κρανίο του άτυχου αστυνομικού τραυματίζοντας ένα κεντρικό αγγείο και πιθανότατα μια φλέβα στον εγκέφαλο.

«Ο Ρούβεν ήταν πάντα παρών όπου υπήρχε κρίση τα τελευταία χρόνια. Έδινε πάντα τον καλύτερο εαυτό του. Δεν το πιστεύουμε ότι τον χάσαμε» είπαν στη γερμανική εφημερίδα συνάδελφοι του 29χρονου αστυνομικού.

«Ήλπιζα να τα καταφέρει. Είναι τρομακτικό νέο. Δεν μπορώ να βρω λέξεις να το περιγράψω. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του, σε όσους αφήνει πίσω. Είναι τρομερό» δήλωσε από την πλευρά του ο Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, σε εκδήλωση του οποίου σημειώθηκε η επίθεση.

Η φονική επίθεση

Όπως φαίνεται στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του κινήματος «Pax Europa» στην κεντρική πλατεία του Μανχάιμ, ο 25χρονος Αφγανός Σουλαϊμάν Α. επιτέθηκε με μαχαίρι στον γνωστό σε όλη τη Γερμανία για την ισλαμοφοβική ρητορική του Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ και τον τραυμάτισε στο πόδι και στο πρόσωπο.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, για την περιφρούρηση της συγκέντρωσης και απαιτήθηκαν μόνο λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να επέμβουν. Αρχικά, τον δράστη επιχείρησε να ακινητοποιήσει ένας άνδρας ιδιωτικής ασφάλειας των διοργανωτών, ενώ πολύ σύντομα ανέλαβαν δράση τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί με τον άτυχο 29χρονο να δέχεται δύο μαχαιριές πριν ένας συνάδελφός του ακινητοποιήσει τελικά τον 25χρονο Αφγανό δράστη πυροβολώντας τον στο πόδι.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο Σουλαϊμάν Α. γεννήθηκε στο Χεράτ του Αφγανιστάν και ζούσε περίπου 40 χιλιόμετρα από το Μανχάιμ, στην Έσση. Μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως ριζοσπαστικοποιημένος ή βίαιος ισλαμιστής.
 
ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top