ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαφεάδης για μαρίνα Λάρνακας: «Πρέπει να τα δούμε όλα από την αρχή» - Τα πιθανά σενάρια

Βαφεάδης για μαρίνα Λάρνακας: «Πρέπει να τα δούμε όλα από την αρχή» - Τα πιθανά σενάρια

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης ο οποίος μίλησε για το λιμάνι Λάρνακας.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε, ο ίδιος μετέβη στο λιμάνι Λάρνακας για να παρακολουθήσει πως λειτουργεί το λιμάνι, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ανθρωπιστικό διάδρομο «Αμάλθεια» για τη Γάζα.

Όπως σημείωσε, «έχω αντιληφθεί πως λειτουργεί, πως φορτώνουν, πως ξεφορτώνουν τα πλοία».

«Η Αρχή Λιμένων διαχειρίζεται το λιμάνι ικανοποιητικά», σημείωσε.

Αυτή τη μέρα, ανέφερε, όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι και όλες οι επιλογές πρέπει να αξιολογηθούν, για να δούμε πως μπορούμε να ξεκινήσουμε την όλη υπόθεση.

Παράλληλα, δήλωσε πως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας περιμένει ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών για την κατάληξη.

Βήμα, βήμα, συνέχισε, θα προχωρήσουμε πριν την έναρξη των διακοπών του καλοκαιριού με την γνωστοποίηση ανακοινώσεων για το έργο.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για τα δύο έργα, ανέφερε ότι «είναι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, δηλώσεις ότι η οικονομία πάει πολύ καλά, δηλώσεις ότι κάποιοι θέλουν να επενδύσουν, μεταξύ αυτών και ο Εμίρης του Κατάρ εξέφρασε αυτή την άποψη, ωστόσο έχουμε υπόψη μας αρκετά επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν».

Όσον αφορά τους εργαζομένους, ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δουν όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο αυτούς που είναι εγγεγραμμένοι σε συντεχνίες.

Παράλληλα όπως συμπλήρωσε, στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα σενάρια όπως το σενάριο του να αναλάβει κάποιος φορέας την υλοποίηση κάποιων έργων υποδομής και είναι αυτά που θα έπρεπε να υλοποιήσει η ανάδοχος εταιρεία.

Επιπρόσθετα, δήλωσε πως μια επιλογή είναι να αναλάβει το κράτος και συμπλήρωσε ότι «όλα θα πρέπει να τα δούμε από την αρχή πιο είναι το μοντέλο της ανάπτυξης και τι περιλαμβάνεται στην ανάπτυξη».

Επίσης ανέφερε ότι «αυτή η εξέλιξη δεν είναι καθόλου ευχάριστη, μας στενοχωρεί ιδιαίτερα ότι το έργο αυτό έπρεπε να πάρει αυτή την πορεία, δεν είχαμε επιλογή ούτε καμία επίσημη ένδειξη για τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας».

Σχολιάζοντας εικόνες από το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας όπου υπήρχαν αρκετά σκουπίδια σημείωσε πως «όλα αυτά πρέπει να τύχουν διαχείρισης, υπάρχουν συνεργεία τα οποία έχουν αναλάβει την καθαριότητα της μαρίνας, είναι ιδιώτες που είχαν σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και αυτή την σύμβαση θα την αναλάβει το κράτος για να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν σε αποδεκτά επίπεδα καθαριότητας στη περιοχή», κατέληξε.

Δείτε βίντεο:  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top