ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα: Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα - Τι εξετάζουν οι αρχές

Ελλάδα: Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα - Τι εξετάζουν οι αρχές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για να εξακριβώσουν τι συνέβη στον άνδρα, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε απόσταση 100-150 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά Μαραθώνα.

Η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη και, όπως διαπίστωσαν οι λιμενικοί, υπήρχε δεμένο ένα βαρίδι 10 κιλών στο αριστερό πόδι του άνδρα.

Μάλιστα, η σορός ήταν περίπου 20 μέρες στο νερό ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμο άνδρα ηλικίας περίπου 40-45 ετών, με χαρακτηριστικό τατουάζ.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Το γεγονός ότι το πτώμα βρέθηκε με ένα βαρίδι 10 κιλών δεμένο στο πόδι είναι το πρώτο στοιχείο που κάνει τους έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. να κινούνται προς την κατεύθυνση ενός αγρίου εγκλήματος.

Κομβικό σημείο στην πορεία των ερευνών είναι αρχικά να ταυτοποιηθεί η σορός και να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του άνδρα. Αν δηλαδή το θύμα ήταν νεκρό πριν βρεθεί στη θάλασσα ή πνίγηκε έχοντας δεμένο στο πόδι τον δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών.

Τα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα είναι ότι ο άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 40-50 ετών, φορούσε τα ρούχα του και συγκεκριμένα αθλητική φόρμα, φέρει τατουάζ στο πόδι που ίσως βοηθήσει στην ταυτοποίησή του και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Επίσης από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται ότι ο θάνατος έχει επέλθει αρκετές ημέρες πριν ίσως και πριν ένα μήνα. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι σορός φούσκωσε και βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας παρά το βάρος που ήταν δεμένο πάνω της.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και οι δράστες να θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα, πρακτική που παραπέμπει σε μαφιόζικες μεθόδους.

Υπενθυμίζεται πως τη σορό στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά στον Μαραθώνα αντιλήφθηκε ένας πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Αμέσως κινητοποιήθηκε το Λιμενικό το οποίο έσπευσε στην περιοχή. Η σορός ανασύρθηκε από δύτη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ¨ΣΩΤΗΡΙΑ¨.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας για την ύπαρξη μίας σορού άνδρα, σε απόσταση 100-150 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά Μαραθώνα.

Η σορός ανασύρθηκε από δύτη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΣΩΤΗΡΙΑ. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, ο οποίος είχε στο πόδι του δεμένο με σχοινί έναν δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top