ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο λιμάνι της Λάρνακας σήμερα, Βαφεάδης και Παναγιώτου

Στο λιμάνι της Λάρνακας σήμερα, Βαφεάδης και Παναγιώτου

Το λιμάνι της Λάρνακας αναμένεται να επισκεφθούν νωρίς το απόγευμα, οι Υπουργοί Μεταφορών και Εργασίας Αλέξης Βαφεάδης και Γιάννης Παναγιώτου, αντίστοιχα.

Οι δύο υπουργοί αναμένεται συναντηθούν με τους εργαζόμενους αλλά και να συζητήσουν κάποια θέματα που αφορούν στον εξοπλισμό του λιμανιού, έτσι ώστε οι εργασίες στο λιμάνι να συνεχιστούν κανονικά. Ως γνωστόν, μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στο λιμάνι της Λάρνακας, ανήκουν στην εταιρεία Kition.

Στο λιμάνι και τη μαρίνα εργοδοτούνται 82 υπάλληλοι, οι περισσότεροι από τους οποίους, έχουν ήδη μεταφερθεί στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας. Σήμερα, έχουν παραδοθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται η Αναπτυξιακή Εταιρεία για την καταβολή των μισθών, από τον επόμενο μήνα.   

Ένας μικρός αριθμός υπαλλήλων οι οποίοι ανήκουν στο διευθυντικό προσωπικό του λιμανιού και της μαρίνας και δεν ανήκουν σε Συντεχνίες ούτε συμμετέχουν σε συλλογικές συμβάσεις, αναμένεται ότι θα προχωρήσουν σε ξεχωριστές  συμφωνίες με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λάρνακας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η σύσταση δύο επιτροπών, η μία η οποία θα συσταθεί από τον Δήμο Λάρνακας και η δεύτερη, από το υπουργείο μεταφορών, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών, για τα επόμενα βήματα και πώς θα προχωρήσουν οι διεργασίες για την ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας. Η Λάρνακα φαίνεται να προκρίνει τον διαχωρισμό του έργου, με την κυβέρνηση να μην αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με την Αρχή Λιμένων να δηλώνει έτοιμη να αναλάβει την αναδιαμόρφωση του λιμανιού.

Σε σύσκεψη της Επιτροπής Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 31 Μαΐου στη Λάρνακα στην παρουσία του υπουργού μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, ζήτησε από την κυβέρνηση όπως αναλάβει την Α’ Φάση του έργου, η οποία περιλαμβάνει τους δρόμους και τα αντλιοστάσια. Υπενθυμίζουμε ότι για την πρώτη φάση, ο Δήμος της πόλης έχει ετοιμάσει τις οικοδομικές άδειες, τις οποίες η Kition δεν παρέλαβε ποτέ. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top