ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέθανε η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Μαρίτσα Καραολή - «Από σήμερα βρίσκεται στο πάνθεο των αθανάτων»

Πέθανε η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Μαρίτσα Καραολή - «Από σήμερα βρίσκεται στο πάνθεο των αθανάτων»

Έφυγε από τη ζωή η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ, Μαρίτσα Καραολή.

Την είδηση του θανάτου της γνωστοποίησε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης ο οποίος ανέφερε: «Έφυγε πριν από λίγο για το αιώνιο ταξίδι η αγωνίστρια της ΕΟΚΑ Μαρίτσα Καραολή από το Παλαιχώρι. Μεγάλη η τιμή που την γνώρισα και συζήτησα μαζί της, τα έργα και τα κατορθώματα του Ηρωικού μας αγώνα.

Η Μαρίτσα Καραολή από σήμερα βρίσκεται στο πάνθεον των αθανάτων.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τον θάνατο της Μαρίτσας Καραολή

Με βαθιά θλίψη και οδύνη γίναμε σήμερα κοινωνοί της είδησης του θανάτου της Μαρίτσας Καραολή, της αγωνίστριας και συζύγου του Ανδρέα Καραολή.

Η Μαρίτσα Καραολή πάντα θα αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο του απελευθερωτικού μας αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, εφόσον με κίνδυνο τη ζωή της μετέτρεψε το σπίτι της σε κρησφύγετο και έδωσε καταφύγιο μεταξύ άλλων στον Σταυραετό του Μαχαιρά, τον Γρηγόρη Αυξεντίου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον ιερό σκοπό της απελευθέρωσης της Κύπρου μας.

Πρότυπο αντίστασης και αγώνα η Μαρίτσα Καραολή, παράδειγμα προς μίμηση και διαχρονικό σύμβολο του πόθου για την ελευθερία, έκανε πράξη με τον Ανδρέα Καραολή όλα τα υψηλά διδάγματα του ελληνισμού για ελευθερία και ανεξαρτησία, μέσα από τον αγώνα που έδωσε, προσπερνώντας όλους τους κινδύνους που αντιμετώπισε.

Δικαίως η προσφορά της αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί ανεκτίμητο κεφάλαιο της ιστορίας της πατρίδα μας, που διόλου τυχαία τη συνταύτισε με τη «μάνα της Κύπρου». Η μνήμη της την κατατάσσει στο πάνθεον των αθανάτων.

Ηγεσία, Βουλευτές και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού απευθύνουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της Μαρίτσας Καραολή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top