ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσπάθειες για προώθηση του κυπριακού οίνου - Έκανε «θραύση» η κουμανταρία

Προσπάθειες για προώθηση του κυπριακού οίνου - Έκανε «θραύση» η κουμανταρία

Άλλη μία δράση προώθησης της κυπριακής οινογαστρονομίας πραγματοποιήθηκε από το Υφυπουργείο Τουρισμού στην Τόχνη την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος Sven Rahn, με εμπειρία άνω των 30 ετών στον τομέα της οινογαστρονομίας, ο οποίος αρθρογραφεί σε έντυπα μεγάλης εμβέλειας στη Γερμανία περί του αντικειμένου, βίωσε με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού την εμπειρία ετοιμασίας κυπριακών εδεσμάτων, έχοντας ως συμπαραστάτη τον Υφυπουργό Τουρισμού Κώστα Κουμή.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Κουμή, ο κ. Rahn είχε επίσης την ευκαιρία να συζητήσει, να υποβάλει ερωτήματα και να εκφράσει απόψεις για τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του τόπου μας.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί μας, η οποία είχε διάρκεια μιας εβδομάδας, ο κ. Rahn είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί αξιόλογες μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής, οινοποιεία, καθώς και να συμμετάσχει σε διάφορες βιωματικές δραστηριότητες.

«Ο αξιόλογος επισκέπτης αναχώρησε από την Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον προορισμό και ενθουσιασμένος με την κουμανταρία, την οποία θεωρεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ως το καλύτερο γλυκό κρασί που έχει δοκιμάσει μέχρι σήμερα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης, ότι ο σχεδιασμός στοχευμένων και εξειδικευμένων δράσεων, που αναδεικνύουν τις αυθεντικές γεύσεις και προσφέρουν αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες στον επισκέπτη, είναι ανάμεσα στις δράσεις που αυτή την περίοδο αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, το Υφυπουργείο Τουρισμού, μέσω στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, έχει θέσει την οινογαστρονομία ως θέμα προτεραιότητας.

Εκτός από τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν το εσωτερικό για μεγιστοποίηση της χρήσης και κατανάλωσης των αυθεντικών τοπικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής στις επιχειρήσεις εστίασης του τόπου μας, το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει προβεί σε σειρά άλλων ενεργειών προώθησης και διεθνοποίησης της κυπριακής οινογαστρονομίας, όπως είναι η οργάνωση Masterclass κουμανταρίας, στο πλαίσιο διεθνών διαγωνισμών οίνου, η φιλοξενία εξειδικευμένων δημοσιογράφων γαστρονομίας και οίνου από το circle of wine writers, καθώς και η φιλοξενία εξειδικευμένης ομάδας από το National Geographic και κριτών οίνου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Επιπλέον, προσφέρονται τοπικά προϊόντα και κουμανταρία σε όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις που συμμετέχει το Υφυπουργείο Τουρισμού στο εξωτερικό.

Οι δράσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του να κηρύξει τη φετινή χρονιά ως «Έτος Γαστρονομίας και Κουμανταρίας» και σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται η υλοποίηση πρόσθετων δράσεων εντός του έτους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top