ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Τατάρ: Χωρίς την τούρκικη εισβολή «η Κύπρος θα είχε γίνει σήμερα ελληνικό νησί»

Προκλητικός ο Τατάρ: Χωρίς την τούρκικη εισβολή «η Κύπρος θα είχε γίνει σήμερα ελληνικό νησί»

«Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς, για να κυριαρχήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι σημαντική όχι μόνο με το έδαφος της Κύπρου, αλλά και με την απόκτηση «περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, οικονομική αποκλειστική ζώνη, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα».

Ο Τ/κ ηγέτης είπε πως χωρίς την «επιχείρηση της Τουρκίας», όπως αποκάλεσε την τουρκική εισβολή, «η Κύπρος θα είχε γίνει σήμερα ελληνικό νησί».

Σε ομιλία του από το Σαγγάριο της Τουρκίας όπου παρακολούθησε το συνέδριο με τίτλο «Μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από το Πραξικόπημα της 27ης Μαΐου και την ειρηνευτική επιχείρηση για την Κύπρο» είπε ότι η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι η 50ή επέτειος της «ειρηνευτικής επιχείρησης» για την Κύπρο.

«Θα την γιορτάσουμε με ενθουσιασμό. Γιατί 50 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, μισός αιώνας. Έχουμε κέρδη σε αυτά τα 50 χρόνια. Η τδβκ είναι ένα ανεξάρτητο τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε.

Πρόσθεσε ότι «η ανεξαρτησία και η ελευθερία του κυπριακού λαού, καθώς και τα εθνικά μας συμφέροντα σε αυτή τη γεωγραφία, με την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούνται στην τδβκ με τις σημαίες μας και το κάλεσμα σε προσευχή. Αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές αξίες. Αυτά όλα τα έχουμε πετύχει μαζί».

«Τούρκοι στρατιώτες, πριν από 50 χρόνια, ανεβήκατε στον Πενταδάκτυλο ή πηδήξατε με αλεξίπτωτα. Συναντηθήκατε με τους μουτζαχεντίν μας, θα ήθελα να υπενθυμίσω πόσο σημαντικό ήταν για εσάς να κερδίσετε εκείνη τη μάχη υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Χωρίς αυτή την επιχείρηση, η Κύπρος θα είχε γίνει σήμερα ελληνικό νησί», υποστήριξε.

Κατά κάποιον τρόπο, ισχυρίστηκε ο κ. Τατάρ, «η Ελλάδα θα είχε περικυκλώσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Υποστήριξε επίσης ότι η «τδβκ»έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση του ίδιου του «τουρκοκυπριακού λαού» το μέλλον και την ανεξαρτησία του. «Ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, είναι μια πατρίδα όπου μπορεί να εφαρμόζεται η εθνική πολιτική», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι «η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς, για να κυριαρχήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο και να διατηρήσουμε την εθνική συνείδηση ζωντανή εκεί, όχι μόνο με το έδαφος της Κύπρου αλλά αποκτώντας και διεθνείς, οικουμενικές διαστάσεις, όπως περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, οικονομική αποκλειστική ζώνη, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - Φωτογραφίες



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top