ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οδηγούσε μεθυσμένος στους δρόμους της Λεμεσού και συγκρούστηκε με ποδήλατο - Τραυματίστηκε 42χρονος

Οδηγούσε μεθυσμένος στους δρόμους της Λεμεσού και συγκρούστηκε με ποδήλατο - Τραυματίστηκε 42χρονος

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/ και ναρκωτικών ουσιών, αποτελεί την κυριότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, στον τόπο μας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όμως, παρά την τραγική αυτή διαπίστωση, που προκύπτει μέσα από τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, καθημερινά πολλοί οδηγοί εντοπίζονται, να οδηγούν είτε έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, είτε έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, είτε έχοντας κάνει χρήση τόσο αλκοόλ, όσο και ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη χθεσινή νύχτα, τα μέλη της Αστυνομίας, προχώρησαν σε έξι καταγγελίες οδηγών, οι οποίοι εντοπίστηκαν να οδηγούν είτε υπό την επήρεια αλκοόλ, είτε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ένας εξ αυτών, έχοντας στον οργανισμό του πολλαπλάσια ποσότητα αλκοόλης, από το επιτρεπόμενο όριο, ενεπλάκη σε οδική σύγκρουση, που είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ποδηλάτη. Δεύτερος οδηγός συνελήφθη, αφού εντοπίστηκε να έχει στον οργανισμό του ποσότητα αλκοόλης 16 φορές, πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

Η οδική σύγκρουση, συνέβη γύρω στις 8μ.μ. χθες, στη συμβολή των οδών Χριστόδουλου Σώζου και Αγίου Ανδρέου, στη Λεμεσό. Αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονος, εναντίον της φοράς μονόδρομου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με ποδήλατο, που οδηγούσε 42χρονος.

Από τη σύγκρουση, ο 42χρονος ποδηλάτης τραυματίστηκε ελαφρά. Μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών και έλαβε εξιτήριο.

Ο 33χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, υποβλήθηκε σε εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη τελική ένδειξη 96μg%, αντί 9μg%, που είναι το επιτρεπόμενο όριο. Παράλληλα, από τη συνέχιση των εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος, οδηγούσε το όχημά του, με στερημένη μαθητική άδεια οδήγησης και χωρίς να καλύπτεται από πιστοποιητικό ασφάλισης. Ως εκ τούτου, ο 33χρονος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Τις συνθήκες της οδικής σύγκρουσης διερευνά η Τροχαία Λεμεσού.

Λίγη ώρα αργότερα, γύρω στις 8.50μ.μ., μέλη της Ομάδας Ζ, της Τροχαίας Πάφου, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που κινείτο σε δρόμο της Πάφου. Οδηγός του οχήματος ήταν 64χρονος κάτοικος Πάφου, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης.

Οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Τροχαίας Πάφου, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη τελική ένδειξη 152μg%, αντί 9μg%, αφού δεν έχουν παρέλθει τρία χρόνια από την ημερομηνία στέρησης της άδειας οδηγού του. Ο 64χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και θα κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Η Τροχαία Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών ή η χρήση ναρκωτικών ουσιών πριν από την οδήγηση, μειώνει την ικανότητα συγκέντρωσης του οδηγού, ενώ αυξάνει το χρόνο αντίδρασής του στον όποιο κίνδυνο, πιθανό να παρουσιαστεί. Έτσι, ο κίνδυνος εμπλοκής του, σε μια οδική σύγκρουση αυξάνεται δραματικά, απειλώντας τόσο την ασφάλεια του ιδίου, όσο και την ασφάλεια των άλλων χρηστών του δρόμου.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομία συνεχίζει καθημερινά τους ελέγχους της, σε όλο το οδικό δίκτυο της Κύπρου, για εντοπισμό οδηγών που τελούν υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών και απομάκρυνσή τους από το δρόμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top