Ο Νίκος Αναστασιάδης δίνει ξεκάθαρα μηνύματα για στρατεύματα εγγυήσεις και ελευθερίες

Ο Νίκος Αναστασιάδης δίνει ξεκάθαρα μηνύματα για στρατεύματα εγγυήσεις και ελευθερίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προσφωνήσει αύριο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του η ομιλία θα έχει θετικό πρόσημο, σε σχέση με τις συνομιλίες που διεξάγονται και την επιθυμία του για λύση του Κυπριακού, θα θέτει όμως τρεις σαφείς κόκκινες γραμμές, οι οποίες σχετίζονται με τις εγγυήσεις, την παραμονή ξένων στρατευμάτων και τις τέσσερεις ελευθερίες, θέματα στα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται ευθαρσώς τις τελευταίες μέρες και στις επαφές του και στις δημόσιες ομιλίες του.

Η αυριανή μέρα ξεκινά με συνάντηση που θα έχει με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΟΒLE Ντέιβιντ Στόβερ, ακολουθεί συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Μετά την ομιλία του, γύρω στις 11 το βράδυ ώρα Κύπρου, θα κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κύπρο.

Σήμερα, ο  Πρόεδρος παρακολούθησε την επίσημη τελετή έναρξης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και τις ομιλίες του ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, της Προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ενώ αυτή την ώρα παρακάθεται στο γεύμα που παραθέτει προς τιμή των αρχηγών των αντιπροσωπειών ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Αργά το βράδυ σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί μαζί με τη σύζυγό του Αντρη Αναστασιάδη στην δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος Ομπάμα και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, στους αρχηγούς κρατών και αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE