ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λάρνακα απέκτησε κέντρο ημέρας για άτομα με Αυτισμό - Η παρουσία της Υφυπουργού και η σημαντικότητα λειτουργίας του

Η Λάρνακα απέκτησε κέντρο ημέρας για άτομα με Αυτισμό - Η παρουσία της Υφυπουργού και η σημαντικότητα λειτουργίας του

Τα οφέλη της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Απασχόλησης, τονισε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας Λάρνακας του Παγκύπριου Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό τέλεσε τη Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Μαριλένα Ευαγγέλου.

Στον χαιρετισμό της η κα Ευαγγέλου, τόνισε τα οφέλη της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Απασχόλησης με την υποστήριξη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, τα οποία επιτυγχάνονται μέσω του πολυθεματικού και διεπιστημονικού πλαισίου από το οποίο προωθείται η ενσωμάτωση, η κοινωνικοποίηση, η αποφυγή αποκλεισμού και η μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση.

Σημειώνοντας τη σημασία της πρώτης Εθνικής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Αυτισμό, η οποία εγκρίθηκε μόλις πρόσφατα από το Υπουργικό Συμβούλιο, δήλωσε πως έχουν τεθεί συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με στόχο την ανταπόκριση στις συγκεκριμένες ανάγκες και προκλήσεις των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.

Όπως ανέφερε, «συγκεντρώνονται για πρώτη φορά όλοι οι στόχοι, οι δράσεις και οι πολιτικές για τον Αυτισμό από όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και Υφυπουργεία κάτω από μια ομπρέλα, με συνεχή παρακολούθηση και εποπτεία, εμπλέκοντας στην όλη διαδικασία από την αρχή και συνεχώς, εντός της Εθνικής Επιτροπής για τον Αυτισμό, τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους». Η κ. Ευαγγέλου έκανε αναφορά στις πρώτες δύο δράσεις στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής, που αφορούν στη δημιουργία Εθνικής Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας για τον Αυτισμό, καθώς και στη διοργάνωση του πρώτου Εθνικού Συνεδρίου για τον Αυτισμό.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας υπογράμμισε τη σημαντικότητα της λειτουργίας κατοικιών και προγραμμάτων υποστήριξης στην ανεξάρτητη διαβίωση για ενήλικες με αυτισμό, που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο του Κέντρου Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον Αυτισμό για παιδιά προσχολικής ηλικίας από την πρώτη μέρα της διάγνωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top