Μήνυμα Νετανιάχου στη Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ισχυρή δράση στον Βορρά

Μήνυμα Νετανιάχου στη Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ισχυρή δράση στον Βορρά

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου περιόδευσε σήμερα στo βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον νότιο Λίβανο, και είπε πως το Ισραήλ έχει προετοιμαστεί για ισχυρή δράση στον βορρά.

Ισραηλινές πόλεις κοντά στα σύνορα, πολλές από τις οποίες έχουν εκκενωθεί, αποτελούν συχνά στόχο ρουκετών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που εκτοξεύονται από μαχητές της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Η πτώση των ρουκετών προκάλεσε μαζικές πυρκαγιές αυτήν την εβδομάδα στο βόρειο Ισραήλ.

«Όποιος νομίζει πως μπορεί να μας κάνει κακό και πως θα καθήσουμε με σταυρωμένα τα χέρια κάνει μεγάλο λάθος. Είμαστε προετοιμασμένοι για πολύ ισχυρή δράση στον βορρά. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στον βορρά», είπε ο Νετανιάχου.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν, Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν πυρά τους τελευταίους οκτώ μήνες παράλληλα με τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας ανησυχίες για ξέσπασμα μιας ακόμη ευρύτερης σύγκρουσης ανάμεσα στους βαριά οπλισμένους αντιπάλους.

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χεζμπολάχ είναι οι χειρότερες από την εποχή του πολέμου μεταξύ τους το 2006. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές των συνόρων έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE