ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Τσίγκης: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε την αλλαγή και να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά»

Χρίστος Τσίγκης: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε την αλλαγή και να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΣΙΓΚΗ *

Είναι κοινή παραδοχή ότι ο Στρόβολος τα τελευταία χρόνια έχει μείνει πίσω σε σχέση με άλλους Δήμους και παρουσιάζει μια παρατεταμένη εικόνα στασιμότητας, αν όχι οπισθοδρόμησης. Χωρίς αναπτυξιακά έργα, χωρίς έργα υποδομής, με ιστορικές συνοικίες και επιχειρηματικούς δρόμους να μαραζώνουν, με αβοήθητους κατοίκους στις πεπαλαιωμένες πολυκατοικίες των συνοικισμών, με γειτονιές ξεχασμένες και υποβαθμισμένες, με πάρκα γερασμένα, με προβλήματα καθαριότητας σχεδόν παντού και άλλα πολλά. Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα του Στροβόλου σήμερα και για αυτό οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά. Σήμερα ο Στρόβολος χρειάζεται ολικό λίφτινγκ και είναι επείγον να μπει σε μια νέα πορεία και να μην χάσει και άλλο πολύτιμο χρόνο.

Καταρχάς, χρειάζεται νοικοκύρεμα. Η δημοτική αρχή έχει την απόλυτη ευθύνη να διατηρεί τον Δήμο πεντακάθαρο απ’ άκρη σε άκρη. Οι εικόνες ντροπής που βλέπουμε σήμερα είναι απαράδεκτες. Πρέπει να φροντίσουμε το σπίτι μας και να το καθαρίσουμε παντού. Παράλληλα, χρειάζεται να εκσυγχρονίσουμε τις δημοτικές μας υπηρεσίες με τρόπο που να βοηθούν τους δημότες και όχι να λειτουργούν ως εισπρακτικοί μηχανισμοί τελών ή προστίμων. Να φτιάξουμε τα πάρκα μας, τις γειτονιές μας και τους δημόσιους χώρους, με άμεσες δράσεις που δεν έχουν μεγάλο κόστος, αλλά βελτιώνουν σημαντικά και την εικόνα και την καθημερινότητα των δημοτών μας.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να δούμε και τα πιο μεσο-μακροπρόθεσμα πράγματα που πρέπει να γίνουν έπειτα από χρόνια αδράνειας. Να προχωρήσουμε επιτέλους με τα μεγάλα έργα που τόσο πολύ καθυστέρησαν, να αναβαθμίσουμε τις εμπορικές μας αρτηρίες, να φτιάξουμε τον παραδοσιακό μας πυρήνα, να φροντίσουμε τις υποβαθμισμένες μας συνοικίες, τους ανθρώπους στους προσφυγικούς συνοικισμούς. Να ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε πρακτικές λύσεις για το κυκλοφοριακό στη βάση του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας, να δημιουργήσουμε γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στο Δήμο για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και να προωθήσουμε την αντιπλημμυρική προστασία του Στροβόλου.

Και να κάνουμε τον Στρόβολο μια αυτόνομη ενεργειακή κοινότητα-πρότυπο για όλη την Κύπρο. Έχω καταθέσει μια πλήρως κοστολογημένη πρόταση για το πως να ωφεληθούν χιλιάδες νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Στροβόλου με σημαντική μείωση των λογαριασμών ρεύματος (τουλάχιστον €2.000 ετησίως), αξιοποιώντας φωτοβολταϊκά συστήματα μέσω ενός δημοτικού συνεταιρισμού. Με την αποκεντρωμένη παραγωγή ρεύματος, αφενός θα καλυφθούν οι ανάγκες συγκροτημάτων πολυκατοικιών και ευάλωτων ομάδων που δεν μπορούν να ενταχθούν στα κρατικά σχέδια επιδότησης, και αφετέρου, το ενεργειακό κόστος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θα μειωθεί δραστικά, τονώνοντας την τοπική οικονομία με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο.

Την Κυριακή οι δημότες του Στροβόλου θα κληθούν να αποφασίσουν για την πορεία της πόλης τους τα επόμενα πέντε χρόνια. Ή θα συνεχίσει ο Στρόβολος τη στασιμότητα με τα ίδια υλικά ή θα πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά, έχοντας συγκροτημένο σχέδιο, γνώσεις και εμπειρία για να πετύχουμε. Ενωμένοι και με συλλογική δουλειά να κάνουμε την πόλη μας πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο καθαρή. Να πάρουμε τον Στρόβολο εκεί που πραγματικά του αξίζει! Μπροστά!

* Υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top