ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι 2024: Καταγγελίες για Coca-Cola και τα 10 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια

Παρίσι 2024: Καταγγελίες για Coca-Cola και τα 10 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια

Περισσότερα από 10 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια θα διανεμηθούν από την Coca-Cola κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, προκαλώντας «αδικαιολόγητη πλαστική ρύπανση», κατήγγειλε σήμερα το δίκτυο France Nature Environnement (FNE).

«Από την προβλεπόμενη διανομή και πώληση 18 εκατομμυρίων ποτών, περισσότερα από 10 εκατομμύρια θα προέρχονται από πλαστικά μπουκάλια», υπολογίζει αυτό το δίκτυο για την προστασία της φύσης.

Αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει τα 4 εκατομμύρια μπουκάλια που μοιράστηκαν σε αθλητές και άλλους αλλά και ένα μέρος των ποτών που πωλούνται στους θεατές.

«Σύμφωνα με ένα απόρρητο έγγραφο, μάθαμε ότι τα τρία τέταρτα των ποτών που σχεδιάζονται για πώληση θα προέρχονται από πλαστικά μπουκάλια. Έτσι, από τα 9 εκατομμύρια ποτά που σχεδιάζονται, τα 6,4 εκατομμύρια ποτά θα προέρχονται από πλαστικά μπουκάλια», γράφει η FNE σε δελτίο τύπου.

Ωστόσο, αυτά τα μπουκάλια δεν θα δοθούν στους θεατές αλλά το περιεχόμενό τους θα χυθεί σε επιστρεφόμενα ποτήρια, μια κίνηση για να διασφαλιστεί η επικοινωνία της Coca-Cola, σύμφωνα με την FNE.

H Coca-Cola ανήκει στην ομάδα των κύριων χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι ΜΚΟ εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι ο όμιλος που εμπορεύεται πολλές μάρκες (Smartwater, Sprite, Fanta, Tropico κ.λπ.) απέκτησε «την αποκλειστικότητα της διανομής και πώλησης ποτών κατά τη διάρκεια των Αγώνων».

Ούτε τους πείθει η διαβεβαίωση ότι αυτά τα μπουκάλια μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.

Αντιπροσωπείες από 175 χώρες συμφώνησαν πέρυσι να οριστικοποιήσουν μια πρώτη παγκόσμια συνθήκη για την καταπολέμηση της μάστιγας του πλαστικού μέχρι το τέλος του 2024.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top