ΕΛΛΑΔΑ

«Βόμβα» για τα Τέμπη: «Υπάρχουν 11 λεπτά παύσης στις συνομιλίες, γιατί κάποιος τα έσβησε»

«Βόμβα» για τα Τέμπη: «Υπάρχουν 11 λεπτά παύσης στις συνομιλίες, γιατί κάποιος τα έσβησε»

Σε μια καταγγελία που είναι δεδομένο ότι θα συζητηθεί προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου μηχανοδηγού του μοιραίου intercity στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Βασίλης Ζησιμάτος μιλώντας στο δεύτερο ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου Ανθής Βούλγαρη για την τραγωδία, που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Mega, κάποιοι έσβησαν 11 λεπτά συνομιλίας μεταξύ του μηχανοδηγού και το σταθμάρχη!

«Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε υποστήριξη κατηγορίας προκειμένου η οικογένεια του μηχανοδηγού να έχει πρόσβαση στη δικογραφία και να συλλέγουμε και εμείς το προανακριτικό υλικό.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε καταθέσει ήδη μια αίτηση από τον Σεπτέμβριο του 2023 που αναφερόμαστε σε κάποια περίεργα γεγονότα τα οποία έχουμε εντοπίσει μέσα από τους διαλόγους και τα ηχητικά που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία και έχουμε ζητήσει ήδη από τότε, τον έλεγχο της ορθότητας των ηχητικών από τον εφέτη ανακριτή» τόνισε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει η απομαγνητοφώνηση του ραδιοτηλεφώνου που λένε, δηλαδή, του συστήματος που επικοινωνεί ο σταθμάρχης με τον μηχανοδηγό. Σε αυτή, λοιπόν, την απομαγνητοφώνηση των ηχητικών αλλά και στα ίδια τα ηχητικά αν τα ακούσει κάποιος παρουσιάζεται το εξής απίστευτο για εμάς: ενώ υπάρχουν συνεχόμενες συνομιλίες μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών και γενικά των εμπλεκομένων σε αυτές τις διαδικασίες, ξαφνικά, το χρονικό διάστημα που η αμαξοστοιχία φεύγει από τη Λάρισα, υπάρχει μια 11λεπτη παύση στα ίδια τα ηχητικά και επομένως και στην απομαγνητοφώνηση αυτών. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ περίεργο και αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι υπάρχουν, πλέον, επίσημες μαρτυρίες επιβατών – οι οποίοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά οι άνθρωποι – που λένε ότι ο μηχανοδηγός μόλις έφυγε από τη Λάρισα, σταμάτησε την αμαξοστοιχία στη μέση του πουθενά για μερικά λεπτά, αυτό χρονικά συνδυάζεται με μια παύση στα ηχητικά. Αυτό για εμάς σημαίνει πάρα πολλά».

Στη συνέχεια και μετά από ερώτηση της Ανθής Βούλγαρη σημείωσε: «Τις ψάχνουμε αυτές τις συνομιλίες αλλά δεν υπάρχουν. Έντεκα λεπτά παύση στα ηχητικά, σημαίνει ότι για 11 λεπτά, ενώ εκείνο το βράδυ υπήρχε πολλή μεγάλη κίνηση από αμαξοστοιχίες, υπήρχε η απόλυτη σιωπή. Δεν μιλάει κανείς με κανέναν. Όλο αυτό δεν εξηγείται παρά μόνο με έναν τρόπο. Είναι κάποιος να έχει σβήσει συγκεκριμένες συνομιλίες για να αποκρύψει κάποια στοιχεία που θα έπρεπε να είναι στη δικογραφία και θα αποκάλυπταν την αλήθεια. Για να γίνω πιο σαφής, είναι αυτονόητο ότι όταν ο μηχανοδηγός σταματάει στη μέση του πουθενά μια αμαξοστοιχία, τη σταματάει για συγκεκριμένο λόγο. Προφανώς, λοιπόν, ο συγχωρεμένος Κουτσούμπας, κάτι είδε, κάτι διαπίστωσε και σύμφωνα με τον κανονισμό ασφαλείας, ενήργησε όπως έπρεπε να ενεργήσει. Τι έκανε δηλαδή; Σταμάτησε την αμαξοστοιχία και προφανώς επικοινώνησε με τον σταθμάρχη του.

Αυτές οι συνομιλίες έχουν σβηστεί. Το λέω ξεκάθαρα και το έχω πει ήδη στον ανακριτή δια συγκεκριμένης έγγραφης αιτήσεως μας εκπροσωπώντας την οικογένεια ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2023»!

Πηγή: reader.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - Φωτογραφίες



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top