H μοναδική συζήτηση που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ από μηνύματα

H μοναδική συζήτηση που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ από μηνύματα

Το 2024, το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας με τους άλλους, γίνεται μέσω τηλεφώνου –είτε πρόκειται για μηνύματα, είτε για κλήσεις. Το θέμα είναι πως, μερικά πράγματα, καλό είναι να τα συζητάμε από κοντά.

Υπάρχει ένας βασικός κανόνας για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε τι να θίξουμε από το κινητό μας και τι από κοντά: Θα υπάρξει συναισθηματική φόρτιση; Αν ναι, καλό είναι να περιμένουμε μέχρι να συναντήσουμε τον άνθρωποι που θέλουμε να συζητήσουμε.

Το συνηθέστερο παράδειγμα για το παραπάνω, είναι αυτό του χωρισμού. Καλό είναι να μη χωρίζουμε ένα άτομο μέσω Messenger –ας κάνουμε την καρδιά μας πέτρα κι ας περιμένουμε μέχρι να βρεθούμε. Δεν είναι το μόνο θέμα που πρέπει να περιμένει, ωστόσο. Γενικά, η ανακοίνωση κακών ειδήσεων θέλει ιδιαίτερη λεπτότητα.

Τα καλά νέα, από την άλλη, όπως μία πρόταση γάμου ή μία τέλεια δουλειά, μπορούν να επικοινωνηθούν και τηλεφωνικά.

Άλλο ένα χρήσιμο κριτήριο για να καταλαβαίνουμε αν πρέπει να στείλουμε κάποιο μήνυμα ή όχι, είναι το μέγεθός του. Αν πρόκειται για ολόκληρη παράγραφο που ετοιμάζουμε στα notes του κινητού μας, ίσως είναι προτιμότερο να περιμένουμε λίγο και να κάνουμε την κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Λετυμπιώτης: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Επιτακτική η συζήτηση για τις Βρετανικές Βάσεις

Την άμεση λήψη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», την ώρα που η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο με τις επιπτώσεις των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή όσο και με την κτηνιατρική κρίση του αφθώδους πυρετού, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη έναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων με το τέλος της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

BEST OF TOTHEMAONLINE