ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαράδεχτο περιστατικό: Δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας μένει χωρίς ρεύμα – Ανυπόφορη κατάσταση λόγω καύσωνα

Απαράδεχτο περιστατικό: Δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας μένει χωρίς ρεύμα – Ανυπόφορη κατάσταση λόγω καύσωνα

«Μπαράζ» παραπόνων προέκυψαν από γονείς παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Ανδρέα, αφού στο σχολείο πέφτει το ρεύμα εδώ και δύο ημέρες, με την κατάσταση να είναι ανυπόφορη για τους μαθητές εν μέσω καύσωνα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού σχολείου Άγιος Ανδρέας, Αριάνα Πετρίδου, ανέφερε πως, εδώ και δύο μέρες υφίσταται η συγκεκριμένη κατάσταση, με τους γονείς να έχουν αγανακτήσει.

«Στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα υπάρχει σοβαρό θέμα με το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν υπάρχουν σωστές παροχές και τα παιδιά βιώνουν συνθήκες τριτοκοσμικές. Μέσα στις αίθουσες των τάξεων εννοείται, ότι δεν υπάρχουν κλιματιστικά», τόνισε.

Δυστυχώς συνέχισε η κα Πετρίδου, «λόγω του ότι υπάρχουν περισσότερα κλιματιστικά από αυτά που μπορεί να αντέξει η ηλεκτρικ΄παροχή του σχολείου, πέφτει το ρεύμα όλου του Δημοτικού μόλις ανοίξουν τα κλιματιστικά. Κάθε φορά που ανάβουν τα κλιματιστικά στην ολότητά τους, πέφτει το ρεύμα και μένουν τα παιδιά μας και οι δασκάλοι9 χωρίς ανεμιστήρες, χωρίς οθόνες και χωρίς φώτα. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα θέμα που συζητούμε εδώ και χρόνια, δεν είναι ένα πρόβλημα που να προέκυψε φέτος και πιέζουμε να βρεθεί μια λύση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επιβεβαίωσε η κα Πετρίδου, το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα είναι στον κατάλογο με τα θερινά σχολεία, ενδέχεται να φιλοξενήσει παιδιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο ενώ αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα με την παροχή του ρεύματος.

«Αυτός είναι ο φόβος μας. Το σχολείο θα είναι ανοιχτό όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με περισσότερα από 100 παιδιά τα οποία έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον, εάν επικρατούν οι θερμοκρασίες που βλέπουμε σήμερα και δεν μπορεί το σχολείο να διατηρήσει τα κλιματιστικά που έχει, η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη», κατέληξε η κα Πετρίδου.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top