ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαράδεχτο περιστατικό: Δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας μένει χωρίς ρεύμα – Ανυπόφορη κατάσταση λόγω καύσωνα

Απαράδεχτο περιστατικό: Δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας μένει χωρίς ρεύμα – Ανυπόφορη κατάσταση λόγω καύσωνα

«Μπαράζ» παραπόνων προέκυψαν από γονείς παιδιών που φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο του Αγίου Ανδρέα, αφού στο σχολείο πέφτει το ρεύμα εδώ και δύο ημέρες, με την κατάσταση να είναι ανυπόφορη για τους μαθητές εν μέσω καύσωνα.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού σχολείου Άγιος Ανδρέας, Αριάνα Πετρίδου, ανέφερε πως, εδώ και δύο μέρες υφίσταται η συγκεκριμένη κατάσταση, με τους γονείς να έχουν αγανακτήσει.

«Στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα υπάρχει σοβαρό θέμα με το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν υπάρχουν σωστές παροχές και τα παιδιά βιώνουν συνθήκες τριτοκοσμικές. Μέσα στις αίθουσες των τάξεων εννοείται, ότι δεν υπάρχουν κλιματιστικά», τόνισε.

Δυστυχώς συνέχισε η κα Πετρίδου, «λόγω του ότι υπάρχουν περισσότερα κλιματιστικά από αυτά που μπορεί να αντέξει η ηλεκτρικ΄παροχή του σχολείου, πέφτει το ρεύμα όλου του Δημοτικού μόλις ανοίξουν τα κλιματιστικά. Κάθε φορά που ανάβουν τα κλιματιστικά στην ολότητά τους, πέφτει το ρεύμα και μένουν τα παιδιά μας και οι δασκάλοι9 χωρίς ανεμιστήρες, χωρίς οθόνες και χωρίς φώτα. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα θέμα που συζητούμε εδώ και χρόνια, δεν είναι ένα πρόβλημα που να προέκυψε φέτος και πιέζουμε να βρεθεί μια λύση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επιβεβαίωσε η κα Πετρίδου, το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ανδρέα είναι στον κατάλογο με τα θερινά σχολεία, ενδέχεται να φιλοξενήσει παιδιά κατά την καλοκαιρινή περίοδο ενώ αντιμετωπίζει αυτό το σοβαρό πρόβλημα με την παροχή του ρεύματος.

«Αυτός είναι ο φόβος μας. Το σχολείο θα είναι ανοιχτό όλο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο με περισσότερα από 100 παιδιά τα οποία έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον, εάν επικρατούν οι θερμοκρασίες που βλέπουμε σήμερα και δεν μπορεί το σχολείο να διατηρήσει τα κλιματιστικά που έχει, η κατάσταση θα είναι ανυπόφορη», κατέληξε η κα Πετρίδου.

Δείτε βίντεο:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top