ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφόρητη η ζέστη στα σχολεία - Απαιτούν κλιματιστικά εδώ και τώρα οι εκπαιδευτικοί - Τα δύο σενάρια που προτρέπουν - Δείτε φωτογραφίες

Αφόρητη η ζέστη στα σχολεία - Απαιτούν κλιματιστικά εδώ και τώρα οι εκπαιδευτικοί - Τα δύο σενάρια που προτρέπουν - Δείτε φωτογραφίες

Ξεπερνάει τους 36 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία σε αίθουσες διδασκαλίας της επαρχίας Λευκωσίας σύμφωνα με τις πρωινές μετρήσεις.

Σε ανάρτησή του, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, κάλεσε το Υπουργικό Συμβούλιο να επισκεφθεί σήμερα τα σχολεία και να καθίσουν σε μία αίθουσα.

Αυτούσιες οι αναρτήσεις του

44 βαθμοί σήμερα!!!
Όλο το Υπουργικό Συμβούλιο, οι Βουλευτές και οι Κομματάρχες, ας επισκεφτούν σήμερα αν έχουν τα κότσια σχολεία και να μπουν έστω 1 ώρα σε αίθουσες διδασκαλίας. Ας μην κρυφτούν στα κλιματιζομενα γραφεία τους και να μας πουλάνε προεκλογικά παραμύθια.
Σε μια χώρα όπου οι καύσωνες και η σκόνη αποτελούν δυστυχώς πλέον μέρος της καθημερινότητας μας, είναι ντροπή για το Κράτος και τους πολίτες του, ακόμη να συζητάμε για το πότε θα εγκατασταθούν κλιματιστικά στα δημόσια σχολεία!!!
Τις τελευταίες τουλάχιστον 2-3 μέρες δεν έπρεπε να λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας χωρίς κλιματισμό, γιατί αυτό που γίνεται είναι έγκλημα σε βάρος της Παιδείας και των παιδιών. Δύο σενάρια έπρεπε να υπάρχουν.
Ή κλείσιμο των σχολείων για 2-3 μέρες αφού μάθημα έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται, για να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, ή τουλάχιστον θα έπρεπε τα παιδιά να φεύγουν στις 10:00.
Το θέμα το αναδεικνύουμε εδώ και 15 χρόνια με πολλούς και διάφορους τρόπους, χωρίς ουσιαστική συμπαράσταση της κοινωνίας, η οποία θεωρεί λογικό και ορθό να υπάρχει κλιματισμός στην Κύπρο παντού, εκτός από τα δημόσια σχολεία!!!!!
Τις προηγούμενες μέρες ευτυχώς δεν είχαμε τα πολύ δυσάρεστα, ελπίζω πως θα φανούμε το ίδιο τυχεροί σήμερα και αύριο.
Προσωπικά σήμερα ως Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, πέραν της συνάντησης στις 10:30 με τον ΔΔΕ Δημοτικής, θα επισκεφθώ σχολεία, ας κοπιάσουν και οι πολιτικοί μας και όσοι παίρνουν πολιτικές αποφάσεις.

Οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν το τεράστιο πρόβλημα στις αίθουσες διδασκαλίας:
1η εικόνα από Δημοτικό Σχολείο στην Αγλαντζιά, στις 08:50 - 32 βαθμοί σε τάξη με δύο ατομικά ανεμιστηράκια αναμμένα και χωρίς μαθητές και εκπαιδευτικό.
2η εικόνα από Δημοτικό Σχολείο στον Στρόβολο στις 9:55. 36 βαθμοί χωρίς μαθητές και εκπαιδευτικό με 2 ανοιχτά ανεμιστηρακια.
3η εικόνα τάξη με 2 τέτοια ανεμιστηράκια.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Στις 12:00 θα ακολουθήσει μέτρηση σε Δημοτικό Σχολείο στα Λατσιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top