ΔΙΕΘΝΗ

Στη Γη ξανά το Starship της Space X – Ενθουσιασμένος ο Μασκ, παρά τα μικρά προβλήματα - Δείτε βίντεο

Στη Γη ξανά το Starship της Space X – Ενθουσιασμένος ο Μασκ, παρά τα μικρά προβλήματα - Δείτε βίντεο

Με ασφάλεια επέστρεψε στη Γη, παρά κάποια μικρά προβλήματα στη θερμική θωράκιση το Starship, το τεράστιο διάστημόπλοιο της Space X.

Το διαστημόπλοιο έπεσε ομαλά στον Ινδικό Ωκεανό το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδος), όπως ήταν προγραμματισμένο να γίνει.

Δείτε όλη την πτήση:

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο με την εκτόξευση:

 maketa-spaceX

Αυτό επιβεβαίωσε με tweet ο επικεφαλής της Space X, Έλον Μασκ. «Παρά την απώλεια πολλών πλακιδίων [ενν. για τη θερμική θωράκιση] και την καταστροφή ενός flap, το Starship κατάφερε να προσθαλασσωθεί στον ωκεανό», έγραψε.

Η εταιρεία, από την πλευρά της, αναφέρθηκε σε μήνυμά της στο X στην ομαλή προσθαλάσσωση και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάστηκαν πάνω στην τέταρτη δοκιμαστική πτήση του Starship.

Το BBC σημειώνει ότι το βίντεο από την επιστροφή του Starship στη Γη δείχνει ότι σε μεγάλο βαθμό άντεξε τις πιέσεις κατά τη φάση της επανόδου. Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, όπως ένα σπασμένος φακός σε μια κάμερα και κάποια πλακίδια, είναι μικρά.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση να λειτουργήσει σωστά η θερμική θωράκιση του διαστημικού οχήματος. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται πάνω στο όχημα, ειδικά στο εμπρόσθιο τμήμα, κατά τη φάση της επανόδου ανέρχονται σε πάνω από 1.000 βαθμούς Κελσίου. Τα ειδικά πλακίδια πρέπει να κρατούν όλη αυτή τη θερμότητα μακριά από τον μεταλλικό σκελετό και φυσικά το πλήρωμα.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα του Starship ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη NASA που σχεδιάζει, μέσα από το πρόγραμμα «Άρτεμις» να ξαναβάλει τους ανθρώπους στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια.

Οι αστροναύτες που θα πάνε στη Σελήνη πιθανόν θα επιβαίνουν σε μια διαφορετική εκδοχή του Starship, το οποίο θα πρέπει να είναι αρκετά αξιόπιστο για να κάνει όλο το ταξίδι με ασφάλεια.

Η απόφαση για το πότε θα μεταβούν οι αστροναύτες θα ληφθεί στα τέλη του 2026, σύμφωνα τουλάχιστον με τον προγραμματισμό. Άγνωστο όμως αν θα είναι τότε έτοιμο το διαστημικό όχημα της SpaceX.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Ραγδαίες εξελίξεις - Πληροφορίες ότι η Κλαϊδη εγκαταλείπει την υπεράσπιση του Νεκτάριου

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση

Ανείπωτη θλίψη για τον 41χρονο Παναγιώτη - Καταγγελία ότι απεβίωσε λόγω ασυνεννοησίας γιατρών

Άννα Μονογιού: Τα συγκινητικά λόγια για τον Διονύση Τσακνή - Εμφανίστηκε σε live σύνδεση



ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top