ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Λεωφορείο ο πόνος

Λεωφορείο ο πόνος

Έγραψα σε προηγούμενη στήλη για την κοροϊδία των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων από τα κατά τ’ άλλα λαλίστατα-όταν-τα-συμφέρει ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ που απέφυγαν τεχνηέντως το φετινό Pride για να μην προκαλέσουν την ακροδεξιά από την οποία αντλούν ψήφους και πλέον τα σέρνει από τη μύτη.

Μάλιστα ο ΔΗΣΥ προέβαλε ίσως την αστειότερη δικαιολογία για την απουσία της ηγεσίας του από την εκδήλωση, το ξεκίνημα του “λεωφορείου των υποψήφιων ευρωβουλευτών” για περιοδεία σε όλο το νησί - ένα λεωφορείο που ήταν ακριβώς όπως αυτά των δημόσιων συγκοινωνιών: Αργό, μισοάδειο και καταθλιπτικό. Αλλά άντε, ας κάνουμε πως χάφτουμε την ανόητη δικαιολογία της Πινδάρου για να μην παραστεί στο Pride την ώρα που αιμορραγεί ακροδεξιούς ψηφοφόρους προς ΕΛΑΜ μεριά (που είναι ο πραγματικός λόγος), ποια είναι η δικαιολογία του ότι από την εξάδα των υποψηφίων του για την ευρωβουλή, στο ερωτηματολόγιο της Accept – ΛΟΑΤΚΙ για θέματα που άπτονται ανθρωπίνων δικαιωμάτων απάντησε μόνο η Χριστιάνα Ξενοφώντος (γεγονός που δεν εκπλήσσει όποιον τη γνωρίζει προσωπικά); Ρητορικό το ερώτημα φυσικά. Ξέρουμε γιατί, το αναφέρω λίγο πιο πάνω. Τα παιδιά με τα μαύρα βαράνε το ντέφι και ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ χορεύουν πάνω σε αναμμένα κάρβουνα σαν αναστενάρηδες. Για να καταλάβετε ποιοι πραγματικά νοιάζονται για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ποιων το ενδιαφέρον είναι όψιμο, πρόσκαιρο και συμφεροντολογικό ανάλογα με το τι τρεντάρει.

Όπως σε κάθε ευρωεκλογές από το 2014, η Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τις θέσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών για θέματα που αφορούν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Όλοι οι υποψήφιοι έλαβαν ένα ερωτηματολόγιο με 10 ερωτήσεις που τους ζητούσε να καταγράψουν τις βασικές τους θέσεις και την πρόθεσή τους να εμπλακούν σε θέματα ΛΟΑΤΚΙ στο ευρωκοινοβούλιο. Οι ερωτήσεις τις οποίες ο υποψήφιος μπορούσε να απαντήσει με ένα ναι ή όχι (τικ ή Χ) ήταν οι εξής :

  1. Στηρίζω τον ισότιμο Πολιτικό Γάμο για όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου των συζύγων
  2. Στηρίζω την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια που λαμβάνει υπόψη το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών
  3. Στηρίζω την θεσμοθέτηση των υφιστάμενων διαδικασιών που αφορούν στη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου του Υπουργείου Εσωτερικών με νόμο στη Κύπρο.
  4. Στηρίζω την απόκτηση τέκνου με παρένθετη μητέρα από όλα τα ζευγάρια και μονήρη άτομα ανεξαρτήτως φύλου των γονέων
  5. Στηρίζω την ανάγκη αλλαγής τρόπου ποινικοποίησης της ρητορική μίσους για ομοφοβικά και τρανσφοβικά αδικήματα στη Κύπρο.
  6. Στηρίζω τη δημιουργία Εθνικού Σχέδιου Δράσης για ΛΟΑΤΚΙ Άτομα, και στην Κύπρο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2020-2025.
  7. Στηρίζω την παύση μη αναγκαίων, επεμβατικών ιατρικών διαδικασιών σε ίντερσεξ παιδιά, σύμφωνα με τις οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.
  8. Στηρίζω τη προώθηση δράσεων που αφορούν στην καταπολέμηση διακρίσεων προς ΛΟΑΤΙ στο χώρο εργασίας
  9. Δεσμεύομαι με το Come Out Pledge 2024 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων ILGA-Europe, όπως παρουσιάζεται στη σελίδα https://comeout.eu/
  10. Δεσμεύομαι να εγγραφώ στην άτυπη ομάδα υποστηρικτών για ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα του Ευρωκοινοβουλίου Intergroup on LGBTI Rights σε περίπτωση εκλογής μου.

Το ερωτηματολόγιο έλαβαν συγκεκριμένα 45 υποψήφιοι από ΑΚΕΛ, Volt  Κύπρου, ΔΗΚΟ, ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Κόμμα για τα Ζώα, καθώς και οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Εννοείται πως δεν μπήκαν καν στον κόπο να στείλουν σε ΕΛΑΜ, Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, Κίνημα Εθνική Δράσις και Νίκη γιατί σαφώς και αποτελεί σπατάλη χρόνου, κόπου και πολύτιμου οξυγόνου.

Τα αποτελέσματα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα, με δεδομένο ότι η ακροδεξιά ελέγχει το αφήγημα των φετινών εκλογών από το ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου. Οι υποψήφιοι ΑΚΕΛ και Volt όχι μόνο απάντησαν αλλά και είπαν “ναι σε όλα” ξεκάθαρα, αβίαστα, χωρίς ναι μεν αλλά, αστερίσκους και ισαποστακισμούς. Από τη ΔΗΠΑ απάντησαν όλοι εκτός από τον “πολύ” Αλέκο Τρυφωνίδη, ενώ οι υπόλοιποι είπαν ναι σε όλα αλλά με κάποιες προϋποθέσεις και επιφυλάξεις σε κάποια σημεία. Πιο τραγική όλων η παραπαίουσα ΕΔΕΚ από την οποία δεν απάντησε ΚΑΝΕΝΑΣ, ενδεικτικό (και αυτό) της κατρακύλας στην οποία έχει επιδοθεί το Σιζοπουλικό μόρφωμα τα τελευταία χρόνια. Από τον ΔΗΣΥ όπως είπαμε απάντησε μόνο η Χριστιάνα Ξενοφώντος τικάροντας ναι σε όλα (με μια μόνο σημείωση στην τελευταία δέσμευση), αναρωτιέμαι ποιο... λεωφορείο θα φέρουν ως δικαιολογία οι υπόλοιποι ειδικά οι -υποτίθεται προοδευτικοί- ευρωπαϊστές Πετρίδης και Φουρλάς. Την τιμή του ΔΗΚΟ έσωσε η Ελένη Θεοχάρους (of all people!) με επτά θετικές και τρεις αρνητικές τοποθετήσεις (και αναλυτικό σκεπτικό για τις τελευταίες - προς τιμήν της) και των Οικολόγων η Μαρία Κολά που τοποθετήθηκε θετικά σε όλα. Αξιοσημείωτο (αλλά επίσης αναμενόμενο) το γεγονός ότι μέχρι και ο ανεξάρτητος Φειδίας Παναγιώτου, ο για πολλούς 24χρονος Νέος Μεσσίας που θα σώσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα εισάγοντας τακτικές ιντερνετικής φάρσας στον προεκλογικό αγώνα, απέφυγε επιμελώς να απαντήσει. Λογικό εάν σκεφτείτε πως το μεγαλύτερο μέρος των ακολούθων του (που προσομοιάζουν με μέλη αίρεσης) προέρχονται από ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ. 

Εν τέλει από τους 45 υποψηφίους, απάντησαν στο ερωτηματολόγιο οι 23 και συμπτωματικά όλοι όσοι τοποθετήθηκαν θετικά πλην Τρυφωνίδη (και εν μέρει η Θεοχάρους) ενώ οι υπόλοιποι 22 το αγνόησαν για λόγους που μπορείτε εύκολα να μαντέψετε.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της Κυριακής, η κυπριακή ακροδεξιά έχει ήδη νικήσει.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top