ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπάιντεν απέκλεισε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον γιο του εάν καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή

Ο Μπάιντεν απέκλεισε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον γιο του εάν καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα απένειμε χάρη στον γιο του Χάντερ, ο οποίος δικάζεται στο Ντέλαγουερ με την κατηγορία ότι παραβίασε τον νόμο που απαγορεύει σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών να έχουν στην κατοχή τους όπλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ο Μπάιντεν απάντησε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν θα απέκλειε την πιθανότητα να απονείμει χάρη στον Χάντερ. Απάντησε επίσης «ναι» στην ερώτηση εάν θα δεχτεί το αποτέλεσμα της δίκης, που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν έχει δηλώσει αθώος σε τρεις κατηγορίες ότι δεν αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών όταν αγόρασε ένα περίστροφο το 2018 και ότι κατείχε παράνομα το όπλο επί 11 ημέρες. Εάν κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών, αν και συνήθως οι ποινές για τέτοια αδικήματα είναι μικρότερες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 54χρονος γιος του Αμερικανού προέδρου κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή όταν ακόμη ήταν τοξικοεξαρτημένος, γεγονός που απέκρυψε όταν έκανε την αίτηση. Είναι το πρώτο τέκνο προέδρου εν ενεργεία σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ένορκοι άκουσαν αυτήν την εβδομάδα καταθέσεις μαρτύρων, μεταξύ των οποίων η πρώην σύζυγός του και μια πρώην σύντροφός του, σχετικά με την παλαιότερη εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, την οποία ο ίδιος έχει παραδεχθεί δημοσίως.

Η Χάλι Μπάιντεν, η χήρα του Μπο Μπάιντεν (αδερφού του Χάντερ, ο οποίος πέθανε το 2015 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο), κατέθεσε ότι καθάριζε συχνά το φορτηγάκι του Χάντερ Μπάιντεν ψάχνοντας για ναρκωτικά, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί.

Είπε στους ενόρκους ότι είχε βρει ίχνη που μαρτυρούσαν πως κάπνιζε κρακ, όπως μικροποσότητες και σύνεργα, καθώς και ένα 38άρι περίστροφο Colt Cobra. Φοβήθηκε πως είτε ο ίδιος είτε τα παιδιά της θα μπορούσαν να τραυματιστούν με το όπλο. «Πανικοβλήθηκα και θέλησα να το ξεφορτωθώ», κατέθεσε η Χάλι Μπάιντεν, συμπληρώνοντας ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων έξω από ένα κατάστημα τροφίμων. Η Χάλι έχει πει επίσης ότι είχε σχέση με τον Χάντερ στα τέλη του 2015 ή στις αρχές του 2016.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top