ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: «Αλαλούμ» με την αργία των μοναχών – Μπορούν να τελέσουν μυστήρια;

Μονή Αββακούμ: «Αλαλούμ» με την αργία των μοναχών – Μπορούν να τελέσουν μυστήρια;

Αλαλούμ επικρατεί αναφορικά με τις διαδικασίες για την αργία των μοναχών, ως επίσης και για το κατά πόσον θα μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, μετά τη λήξη της τρίμηνης αργίας που τους είχε τεθεί αναφορικά με την υπόθεση της Μονής του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Μιλώντας στην εκπομπή του Alpha, «Alpha Καλημέρα», ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, ανέφερε πως, «το τι λένε από τη πλευρά του οι μοναχοί είναι μια υπόθεση, και το τι γίνεται είναι εντελώς διαφορετικό. Η διαδικασία νομιμοποιείται από την Ιερά Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ υπάρχουν και γνωματεύσεις οι οποίες αναφέρονται στην εγκυρότητα της διαδικασίας. Άρα, αυτό δεν συζητείται».

Εκείνο που λέχθηκε, συνέχισε, «ότι δηλαδή θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, σε ποια καθήκοντα θα επιστρέψουν; Από τη στιγμή που είναι εν αργία, δεν μπορούν να τελέσουν κανένα μυστήριο. Εάν τελέσουν μυστήριο ενώ βρίσκονται σε αργία, αυτός ο λόγος από μόνος του είναι αρκετός για την καθαίρεση τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριακού.

«Εκείνα που ακούγονται για εντυπωσιασμό, όπως για παράδειγμα ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα τους θέσει σε τρίμηνη αργία ή ότι θα αφοριστεί ο Αρχιεπίσκοπος κλπ, δεν μπορούν να γίνουν με τίποτα αυτά τα πράγματα», ξεκαθάρισε προσθέτοντας παράλληλα πως, «το πιο σημαντικό είναι ότι ενώ όλοι μιλούν για κάθαρση στο χώρο της εκκλησίας, εδώ και τρεις μήνες ζούμε μια παρατεταμένη διαδικασία που αντί να βοηθά στη κάθαρση, αντιθέτως παρατείνει το σκανδαλισμό του κόσμου», σημείωσε.

«Εγώ λέω το εξής, ένας Ιεράρχης ο οποίος αντιμετωπίζει αύριο ένα πρόβλημα το οποίο φυσιολογικά, έπρεπε να το θέσει ενώπιων της Ιεράς Συνόδου, θα φροντίσει να το λύσει από μόνος του ή να το κρύψει κάτω από το χαλί, παρά να μπει ο ίδιος σε αυτή τη διαδικασία. Γιατί τρεις μήνες, η φθορά δεν είναι μόνο στην πλευρά των μοναχών, είναι και στην πλευρά του Μητροπολίτη Ταμασού. Η πλευρά των μοναχών υπέβαλε ένα κατάλογο 20 ατόμων μαρτύρων, έχουν εξεταστεί και αυτοί, που θα πάει αυτή η υπόθεση, πότε θα τελειώσει; », διερωτήθηκε ο Θεολόγος.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top