ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: Οι διπλές εκλογές, η μάχη για την πρωτιά με το ΑΚΕΛ και ο Αβέρωφ

Αννίτα Δημητρίου: Οι διπλές εκλογές, η μάχη για την πρωτιά με το ΑΚΕΛ και ο Αβέρωφ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου, με τα κόμματα να ετοιμάζονται να «δώσουν σκληρή μάχη» τόσο για τις Ευρωεκλογές, όσο και για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα, «Πρωτοσέλιδο», η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις επικείμενες εκλογές της Κυριακής, στην μάχη για την πρωτιά με το ΑΚΕΛ, στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον τέως Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε αυτό το διάστημα, δεν κρύψαμε ότι περνούσαμε και περνάμε μια δύσκολη πολιτική περίοδο ακόμα υπάρχουν πληγές, χρειάζεται χρόνος όμως είμαστε εκεί υπόλογοι στον κόσμο που μας ανέδειξε, έχουμε απαιτητικούς ψηφοφόρους και πρέπει να τους πείσουμε», είπε η κα Δημητρίου.

Ερωτηθείσα εάν ήταν λάθος να γίνουν διπλές εκλογές, η κα Δημητρίου ανέφερε ότι, «αυτό ήταν κάτι που συζητούσαμε κι εχθές, νομίζω θα πρέπει να κάνουμε μια αποτίμηση μετά, ήταν μια δύσκολη προεκλογική περίοδος πρώτη φορά κάνουμε τέτοιες εκλογές ειδικά όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τις Ευρωεκλογές. Είχε και τα θετικά του και τα αρνητικά του και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ζυγίσουμε».

«Δεν είναι η ώρα να επιστρέψουμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε. Θεωρούμε ότι πολιτικά κάποιοι χώροι έχουν αποδειχτεί ότι δεν μπορούν να κουμαντάρουν είτε την οικονομία, είτε ευρύτερα δεν πιστεύουν όσον αφορά την ίδια την Ευρώπη και αυτό το δείχνουν», ανέφερε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Κληθείσα να σχολιάσει το ότι η πρωτιά στις εκλογές θα είναι μεταξύ του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ και κατά πόσον η προέλευση των Τουρκοκυπρίων στις κάλπες θα παίξει σημαντικό ρόλο, η κα Δημητρίου σημείωσε ότι, το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει λόγω της στήριξης των Τουρκοκυπρίων στο ΑΚΕΛ ενώ παράλληλα είπε πως, «αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί, δεν μπορώ να το κρύψω. Οι δημοσκοπήσεις οι οποίες παρουσιάζονται, δεν συμπεριλαμβάνουν τους Τουρκοκύπριους, αλλά είναι ένα παράγοντας που λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και δυσκολεύει τη δική μας προσπάθεια».

Παράλληλα, η Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε και στην άνοδο του ΕΛΑΜ, χαρακτηρίζοντας την «ανησυχητική», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι, «έχουμε όλοι ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς και είναι κάτι που υπάρχει στην Ευρώπη».

Ταυτόχρονα, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ερωτήθηκε αν ενοχλείται καμιά φορά από τις δηλώσεις του τέως Προέδρου του κόμματος, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με την ίδια να απαντά ότι, «καταλαβαίνω, καταλαβαίνω και τον ίδιο, το πού βρίσκεται, λέω ότι αυτή τη στιγμή όλοι είναι σημαντικοί. Δεν θέλω να παρασυρθώ γιατί πολλές φορές κι εμένα με ενοχλούν κάποια πράγματα. Ξέρετε, κι εγώ δεν στερούμεθα λόγου. Μπορώ κι εγώ να τοποθετηθώ. Δεν είναι όμως κάτι που θα ωφελήσει. Με ενοχλούν αυτές οι τοποθετήσεις γιατί ενδεχομένως να αδικούν και τους ίδιους.. γιατί τη δεδομένη στιγμή δεν ωφελούν την προσπάθεια για επανένωση του κόμματος. Μιλάω γενικά.. αν πραγματικά αγαπάμε τον ΔΗΣΥ και θέλουμε να στηρίξουμε τον πολιτικό μας χώρο πρέπει να είμαστε εκεί. Οτιδήποτε δημιουργεί εσωστρέφεια πρέπει να αποφεύγεται», είπε καταλικτικά.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top