LIKE ONLINE

Το πιο πολύτιμο παιχνίδι στον κόσμο: Η φιγούρα δράσης του Star Wars πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ

Το πιο πολύτιμο παιχνίδι στον κόσμο: Η φιγούρα δράσης του Star Wars πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ

Η πώληση-ρεκόρ αναδεικνύει τη διαρκή απήχηση και αξία των αναμνηστικών του Star Wars, ιδιαίτερα των σπάνιων και μοναδικών αντικειμένων από τα πρώτα χρόνια της σειράς.

Μια εξαιρετικά σπάνια φιγούρα δράσης του Star Wars έσπασε τα ρεκόρ και έγινε το πιο πολύτιμο παιχνίδι στον κόσμο, καθώς πωλήθηκε για το εκπληκτικό ποσό των 525.000 δολαρίων.

Το ζωγραφισμένο στο χέρι, μοντέλο του κυνηγού επικηρυγμένων Boba Fett, το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο κοινό λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια τη δεκαετία του 1970, έπιασε την τιμή ρεκόρ στη δημοπρασία. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα από τα μόλις δύο που έχουν απομείνει, καθιστώντας το ένα εξαιρετικά σπάνιο συλλεκτικό αντικείμενο.

Αυτή η φιγούρα του Boba Fett ξεπέρασε με άνεση το προηγούμενο ρεκόρ για το ακριβότερο παιχνίδι στον κόσμο, μια μοναδική Barbie στολισμένη με διαμάντι ενός καρατίου, η οποία πωλήθηκε για 302.000 δολάρια το 2010.

Σύμφωνα με το Heritage Auctions, η τιμή της φιγούρας του Boba Fett υπερδιπλασίασε το ρεκόρ για την ακριβότερη φιγούρα δράσης του Star Wars που πωλήθηκε σε δημοπρασία. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν μια άλλη φιγούρα του Boba Fett που εκτοξεύει πυραύλους, η οποία πωλήθηκε για 236.000 δολάρια το 2022.

Το μοντέλο παρήχθη από την εταιρεία παιχνιδιών Kenner το 1979, εμπνευσμένο από τον χαρακτήρα που επρόκειτο να εμφανιστεί στην ταινία «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» την επόμενη χρονιά. Το παιχνίδι, που διαθέτει «σακίδιο πλάτης που πυροδοτεί πυραύλους», προοριζόταν να σταλεί δωρεάν σε όποιον μπορούσε να αποδείξει ότι είχε αγοράσει άλλες τέσσερις φιγούρες δράσης του Star Wars.

Ωστόσο, το παιχνίδι δεν διατέθηκε ποτέ στα καταστήματα λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια μετά από αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι τα παιχνίδια Battlestar Galactica της ανταγωνίστριας Mattel που εκτόξευαν πυραύλους είχαν γίνει επικίνδυνα μετά από περιστατικά παιδιών που πνίγηκαν. Ως αποτέλεσμα, όταν τελικά στάλθηκε η φιγούρα του Boba Fett, ο πύραυλος ήταν κολλημένος στη θέση του και περιείχε ένα σημείωμα που εξηγούσε: «Ο εκτοξευτής έχει αφαιρεθεί από το προϊόν για λόγους ασφαλείας».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top