ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημέρωση Σύρων για καθυστερήσεις για αιτήσεις ασύλου συστήνει η Επ. Διοικήσεως

Ενημέρωση Σύρων για καθυστερήσεις για αιτήσεις ασύλου συστήνει η Επ. Διοικήσεως

Η Επίτροπος Διοικήσεως, Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, εισηγείται στην Υπηρεσία Ασύλου να προχωρήσει στην ενημέρωση των αιτητών διεθνούς προστασίας από τη Συρία που επηρεάστηκαν από τις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεών τους και δεν ενημερώθηκαν. Επίσης, σε σχετική έκθεσή της, προτείνεται η δέουσα ενημέρωση όλων των επηρεαζόμενων προσώπων για τη νέα πολιτική του κράτους, που αφορά την αναστολή της εξέτασης των αιτήσεων από τη Συρία.

Η Επίτροπος Διοικήσεως, ως Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τις διαδικασίες εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας από Σύρους πολίτες.

Αφορμή για την εκπόνηση της έκθεσης ήταν ο μεγάλος αριθμός παραπόνων που υποβλήθηκαν στο Γραφείο της Επιτρόπου σχετικά με τις καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτημάτων διεθνούς προστασίας από τη Συρία. Οι περισσότερες καταγγελίες αναφέρονται σε καθυστερήσεις από δύο έως πέντε χρόνια, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα για τους αιτούντες.

Στις διαπιστώσεις της έκθεσης αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν λάβει γραπτή πληροφόρηση από την Υπηρεσία Ασύλου για τους λόγους των καθυστερήσεων, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία και οδηγία. Επιπλέον, δεν έχουν ενημερωθεί προσωπικά για την αναβολή της εξέτασης των αιτήσεών τους πέραν της προθεσμίας των εννέα μηνών, ούτε για τους λόγους αυτής της αναβολής.

Για τους νέους αιτητές διεθνούς προστασίας από τη Συρία, που υπέβαλαν αίτηση από τις 14 Απριλίου 2024 και έπειτα, η έκθεση τονίζει την ανάγκη σχετικής ενημέρωσης για τη νέα πολιτική του κράτους και την αναστολή της εξέτασης των αιτήσεων.

Η έκθεση εισηγείται όπως η Υπηρεσία Ασύλου προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για τη διασφάλιση του δικαιώματος ενημέρωσης σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία και οδηγία, τόσο για τις ατομικές περιπτώσεις που αναφέρονται στην έκθεση όσο και για όλους τους αιτητές διεθνούς προστασίας από τη Συρία που επηρεάστηκαν από τις καθυστερήσεις και δεν ενημερώθηκαν. Επίσης, προτείνεται η δέουσα ενημέρωση όλων των επηρεαζόμενων προσώπων για τη νέα πολιτική του κράτους.

Η έκθεση υποβλήθηκε στην προϊστάμενη της Υπηρεσίας Ασύλου για τις σχετικές ενέργειές της και κοινοποιείται στον Υπουργό Εσωτερικών για ενημέρωση και ενδεχόμενες περαιτέρω ενέργειες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top