ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα ανακοινωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις για σύνθεση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Πότε θα ανακοινωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις για σύνθεση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Γύρω στις 21:15 ώρα Κύπρου (20:15 ώρα Βρυξελλών) το βράδυ της Κυριακής αναμένονται οι πρώτες συνολικές προβλέψεις για τη σύνθεση του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με αξιωματούχους στις Βρυξέλλες που ενημέρωσαν τον Τύπο, εν μέσω των εκλογικών διαδικασιών που έχουν ήδη ξεκινήσει και ενόψει των εκλογών στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται πως η ψηφοφορία στις Κάτω Χώρες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιείται η ψηφοφορία στην Ιρλανδία, ενώ στην Τσεχία η ψηφοφορία πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο. Στην Ιταλία οι κάλπες θα είναι ανοιχτές το Σάββατο και την Κυριακή, ενώ τα υπόλοιπα κράτη μέλη ψηφίζουν την Κυριακή.

Λόγω του ότι η ψηφοφορία δεν θα έχει ολοκληρωθεί σε όλα τα κράτη μέλη, τα αποτελέσματα από τις πρώτες χώρες που ψηφίζουν αλλά και από όλες τις χώρες στις οποίες θα ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή μπορούν να ανακοινωθούν μόνο μετά που θα κλείσουν οι κάλπες στο τελευταίο εκλογικό κέντρο στην Ιταλία, τα μεσάνυχτα ώρα Κύπρου (23:00 τοπική ώρα).

Τη νύχτα της Κυριακής, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα θα μεταδίδονται στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, αρχικά με τις πρώτες εκτιμήσεις στη βάση των exit polls και τα ανεπίσημα αποτελέσματα από την Κύπρο, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα και τις Κάτω Χώρες στις 19:15 ώρα Κύπρου.

Οι εκτιμήσεις και τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα καταγράφονται σε γράφημα που θα μεταδίδεται στην αίθουσα της Ολομέλειας και μέσω της ιστοσελίδας https://results.elections.europa.eu/en/ . Η δύναμη των πολιτικών ομάδων θα παρουσιάζεται στη βάση του σε ποια πολιτική ομάδα ανήκουν σήμερα τα εθνικά κόμματα, ενώ κόμματα που για πρώτη φορά εκλέγονται ή που δεν ανήκουν αυτή τη στιγμή στην ομάδα θα παρουσιάζονται ως μη εγγεγραμμένα.

Θα ακολουθούν ανά ώρα ανεπίσημα αποτελέσματα από διάφορες χώρες, καθώς θα ολοκληρώνονται η ψηφοφορία και η καταμέτρηση, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σύνολο της σύνθεσης της επόμενης Ολομέλειας, στη βάση των δεδομένων που θα είναι διαθέσιμα, μέχρι εκείνη τη στιγμή θα μεταδοθούν γύρω στις 21:15 με 21:45.

Γύρω στα μεσάνυχτα, μεταξύ 00:15 και 00:30 ώρα Κύπρου, θα μεταδοθεί νέα επικαιροποιημένη εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος στη βάση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που θα είναι πλέον διαθέσιμα για 24 από τα 27 κράτη μέλη. Στις 1:15 και ενδεχομένως ξανά γύρω στις 2:00 θα μεταδοθούν νέες εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top