ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν - Μπάιντεν: Στο επίκεντρο διαβουλεύσεων Ουκρανία, Μ. Ανατολή και οικονομία

Μακρόν - Μπάιντεν: Στο επίκεντρο διαβουλεύσεων Ουκρανία, Μ. Ανατολή και οικονομία

Η κρίση στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον, το Μεσανατολικό και τα ζητήματα της διεθνούς οικονομίας ενόψει της συνόδου κορυφής του G7, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ιταλία, θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων που έχουν σήμερα στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μακρόν θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου. Στη συνέχεια θα διασχίσουν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων και θα φτάσουν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχουν γεύμα εργασίας.

Θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο Προέδρων με Γάλλους και Αμερικανούς επιχειρηματίες και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί το βράδυ με δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γαλλικές διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως σε ό,τι αφορά το ουκρανικό ζήτημα οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της Ουκρανίας στον πόλεμο της με τη Μόσχα, υπό το φως των συζητήσεων που είχαν χθες με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ως προς το Μεσανατολικό ο Γάλλος Πρόεδρος αναμένεται να επαναλάβει την υποστήριξη του στο αμερικανικό σχέδιο, ενώ σε ό,τι αφορά την οικονομία θα επικεντρωθούν στο ζήτημα του συγχρονισμού των οικονομικών πολιτικών ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς και στο ζήτημα των σχέσεων με την Κίνα.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθεί εκ νέου ο αμερικανικός νόμος για την επιδότηση της «πράσινης βιομηχανίας» και τα προβλήματα ανταγωνισμού που δημιουργεί για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Θα συζητηθούν επίσης θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας κυρίως δε σε σχέση με την πυρηνική ενέργεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η πενθήμερη επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ στη Γαλλία θα ολοκληρωθεί αύριο οπότε θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νεκροταφείο των Αμερικανών πεσόντων κατά την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top