Πέντε μέρες κράτηση με διάταγμα Δικαστηρίου ο 73χρονος Τουρκοκύπριος για σφετερισμό Ελληνοκυπριακών περιουσιών

Πέντε μέρες κράτηση με διάταγμα Δικαστηρίου ο 73χρονος Τουρκοκύπριος για σφετερισμό Ελληνοκυπριακών περιουσιών

Την 5νθήμερη κράτηση 73χρονου Τουρκοκύπριου, ύποπτου για υποθέσεις που αφορούν σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενώπιον του οποίου παρουσιάστηκε σήμερα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Afik Group, Σιμόν Μιστριέλ Αϊκούτ, που σφετερίζεται περιουσίες σε διάφορες περιοχές στα κατεχόμενα, ανάμεσα στις οποίες και στο κατεχόμενο Τρίκωμο.

Σύμφωνα με την τ/κ Kibris Postasi, ο Αϊκούτ συνελήφθη ενώ περνούσε στις ελεύθερες περιοχές. Όπως αναφέρεται, οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό του Παραλιμνίου, ενώ του κατασχέθηκε το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε νωρίτερα η Αστυνομία, ο 73χρονος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης, που αφορά συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλο, παράνομη κατοχή, νομή και χρήση γης εγγεγραμμένης σε άλλο.

Ο ύποπτος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε εναντίον του και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE