ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή αεροσκάφους σε αυλή σπιτιού στις ΗΠΑ: Οι γείτονες έσωσαν τους επιβάτες - Δείτε βίντεο

Συντριβή αεροσκάφους σε αυλή σπιτιού στις ΗΠΑ: Οι γείτονες έσωσαν τους επιβάτες - Δείτε βίντεο

Ένα μικρό αεροσκάφος συνετρίβη σε αυλή σπιτιού στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου μεταξύ των επιβατών ήταν και δύο παιδιά.

Το Beechcraft 35 του 1969 χτύπησε έναν φράχτη και ένα δέντρο προτού συντριβεί και τυλιχθεί στις φλόγες σε μια γειτονιά, λίγο έξω από το Ντένβερ, ανέφερε το KDVR.

Τέσσερις επιβάτες του αεροσκάφους υπέστησαν εγκαύματα και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο σε άγνωστη κατάσταση, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών. Δύο από τα θύματα ήταν παιδιά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το αεροσκάφος αντιμετώπισε πρόβλημα στον κινητήρα

Μάρτυρες δήλωσαν στο KDVR ότι οι γείτονες έσπευσαν να βοηθήσουν να βγουν οι άνθρωποι από το φλεγόμενο αεροπλάνο.

Ο Randy Hamrick και η σύζυγός του βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τους όταν το αεροπλάνο έπεσε στην αυλή τους. Στην αρχή νόμιζαν ότι ένα τρένο είχε εκτροχιαστεί απέναντι από το δρόμο.

«Είδαμε την έκρηξη και τη λάμψη από έξω». Ο Χάμρικ είπε ότι σκέφτηκε ότι το σπίτι του μπορεί να καταρρεύσει. Ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του τραυματίστηκαν.

Ο πιλότος, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Centennial νότια του Ντένβερ με προορισμό το μητροπολιτικό αεροδρόμιο Rocky Mountain που δεν απέχει πολύ από το σημείο της συντριβής, όταν αντιμετώπισε προβλήματα στον κινητήρα περίπου 15 λεπτά μετά την αναχώρηση, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Ο πιλότος τηλεφώνησε στον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της κομητείας Τζέφερσον και ζήτησε αναγκαστική προσγείωση αφού είδε να ανάβει η ένδειξη χαμηλής πίεσης λαδιού.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πιλότος ανέφερε ακραία απώλεια ισχύος και είπε στον πύργο ελέγχου ότι δεν θα τα κατάφερνε να φτάσει στο αεροδρόμιο και ότι θα το «κατέβαζε» όπου μπορούσε. Ο πύργος έχασε την επαφή με το αεροπλάνο λίγο αργότερα.

Προσπάθησε να το προσγειώσει στο δρόμο

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο πιλότος προσπάθησε να προσγειωθεί στο δρόμο της κατοικημένης γειτονιάς, αλλά το αριστερό φτερό του αεροπλάνου χτύπησε ένα μεγάλο δέντρο με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να γλιστρήσει στο οδόστρωμα και να πέσει πάνω σε ένα φορτηγό πριν σταματήσει στην αυλή

«Είμαι σίγουρος ότι αυτό που περνούσε από το μυαλό του πιλότου ήταν “βλέπω ένα οδόστρωμα, πρέπει να κατεβάσω αυτό το αεροσκάφος, ας προσπαθήσουμε”», δήλωσε ο ερευνητής ατυχημάτων του NTSB, Alex Lemishko, στο KDVR.

Το βίντεο δείχνει τους διασώστες να φτάνουν στη σκηνή όπου τα συντρίμμια του αεροπλάνου σιγοκαίγονται στο μπροστινό γκαζόν.

ΠΗΓΗ: Iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top