ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος παρουσιαστή: Δέκα μέτρα από τη θάλασσα βρέθηκε η σορός του - Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή

Θάνατος παρουσιαστή: Δέκα μέτρα από τη θάλασσα βρέθηκε η σορός του - Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκαν στη Σύμη οι έρευνες για τον Βρετανό παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ βρισκόταν για διακοπές στο νησί μαζί με τη σύζυγό του κι ένα φιλικό τους ζευγάρι.

Ο 67χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή και σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από τη θάλασσα, στην παραλία Αγίας Μαρίνας, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία. Δίπλα του βρέθηκε η ομπρέλα που κρατούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ στο χέρι του φορούσε ένα ψηφιακό ρολόι. Επιπλέον, ο Μόσλεϊ ήταν ανάσκελα, με το αριστερό χέρι στο στήθος.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής φαίνεται να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια, καθώς δεν εντοπίζει χτυπήματα. Είναι προχωρημένη η σήψη, δεν μπορεί έτσι να διαπιστώσει αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν ο Μόσλεϊ έπεσε από τα βράχια. Τα επίσημα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής, που θα γίνει στη Ρόδο, αναμένονται τη Δευτέρα.

Φωτογραφία: Το σημείο που βρέθηκε η σορός του Μάικλ Μόσλεϊ

arthrou-simi_3


Αυτό που προβληματίζει, είναι το γεγονός πως αν και οι έρευνες ήταν εξονυχιστικές, έχοντας μάλιστα «σηκωθεί» και ελικόπτερο για να τις ενισχύσει, η σορός του Μόσλεϊ βρέθηκε τελικά αρκετά 24ωρα από την εξαφάνισή του.

Φωτογραφία: Οι δημοσιογράφοι στη βάρκα μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, λίγο πριν εντοπιστεί η σορός

Αυτό που προβληματίζει, είναι το γεγονός πως αν και οι έρευνες ήταν εξονυχιστικές, έχοντας μάλιστα «σηκωθεί» και ελικόπτερο για να τις ενισχύσει, η σορός του Μόσλεϊ βρέθηκε τελικά αρκετά 24ωρα από την εξαφάνισή του.



Οι δημοσιογράφοι στη βάρκα μαζί με τον δήμαρχο Σύμης, στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, λίγο πριν εντοπιστεί η σορός

sumh-eswterikh
Ο δήμαρχος της Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, είχε μπει σε βάρκες μαζί με δημοσιογράφους, για να τους δείξει τα επικίνδυνα σημεία. Εκεί, οι κάμερες των κινητών εντόπισαν τη σορό του 67χρονου παρουσιαστή, καθώς τραβούσαν βίντεο και πλάνα από την περιοχή.

 

Δείτε βίντεο από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπως φαινόταν από τις βάρκες των δημοσιογράφων

Στις βάρκες βρίσκονταν η δημοσιογράφος του protothema.gr, Λίνα Κεκέση, καθώς και απεσταλμένοι από το Star, το Mega και την ΕΡΤ, όπως επίσης και συνάδελφοί τους από ξένα μέσα ενημέρωσης και από το BBC. Σύμφωνα με περιγραφές, η σορός του άτυχου Βρετανού παρουσιαστή δεν ήταν ορατή με γυμνό μάτι, αλλά την «έπιασαν» οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων, που κατέγραφαν τα πλάνα και χρειάστηκε να «ζουμάρουν» στο σημείο.

Άμεσα κλήθηκε στο σημείο το Λιμενικό, για να σφραγίσει τον χώρο.

Σύμφωνα με τον Independent, οι πυροσβέστες από χθες ερευνούσαν ένα σύστημα σπηλαίων, που οι κάτοικοι χαρακτηρίζουν ως «η άβυσσος». Όπως εξηγούν, το δίκτυο των σπηλαίων, το οποίο βρίσκεται σε μια γραφική παραλία, αποτελείται από δεκάδες τούνελ, που μπορούν γρήγορα να γεμίσουν με θαλασσινό νερό.

Ο Δρ Μόσλεϊ εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από την παραλία του Αγίου Νικολάου στις 13:30 την Τετάρτη, όταν πιστεύεται ότι κατευθυνόταν στο παραλιακό μονοπάτι πίσω στο κοντινό Πέδι. «Είναι σαν ένα βαθύ σύστημα τούνελ, αλλά είναι γεμάτο νερό και μπορεί να εξαπλωθεί για χιλιόμετρα. Υπάρχει λόγος που το αποκαλούν έτσι. Υπάρχει κάτι πολύ περίεργο που συμβαίνει εκεί» είπε ένας σερβιτόρος στην Daily Telegraph.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top