ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές Εκλογές:«Κλείδωσαν» οι θέσεις των Δημάρχων – Πιάνουν δουλειά 1η Ιουλίου

Δημοτικές Εκλογές:«Κλείδωσαν» οι θέσεις των Δημάρχων – Πιάνουν δουλειά 1η Ιουλίου

Κλειδώνουν , τα ονόματα των Δημάρχων και Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών που βγήκαν νικητές στην σημερινή μάχη των Εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μέχρι στιγμής εκλέγονται: Στη Λευκωσία, Δήμαρχος ο Χαράλαμπος Προύντζος και Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Στη Λεμεσό Δήμαρχος ο Γιάννης Αρμεύτης και Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού ο Γιάννης Τσουλόφτας.

Στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αγίας Νάπας ο Χρίστος Ζανέττος, Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού ο Γιάννης Καρούσος και Δήμαρχος Παραλιμνίου – Δερύνειας ο Γιώργος Νικολέττος. 

Στη Λάρνακα Δήμαρχος ο Ανδρέας Βύρας και Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού ο Άγγελος Χατζηχαραλάμπους. Στην Πάφο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος και Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού ο Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Στον Στρόβολο που είναι ο μόνος Δήμος που δεν συνενώθηκε με κανέναν άλλο και είναι ο μεγαλύτερος της Λευκωσίας, εκλέγηκε ο Σταύρος Σταυρινίδης.

Ο Χαράλαμπος Προύντζος στηρίχθηκε από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και το Βολτ, ο Γιάννης Αρμεύτης, στηρίχθηκε από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Βολτ, ο Ανδρέας Βύρας από το ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Βολτ και Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, και ο Φαίδωνας Φαίδωνος από ΔΗΣΥ και ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

«Οι πολίτες μίλησαν και το μήνυμά τους είναι σαφές. Σήμερα νίκησε η Λευκωσία και η αγάπη για την πόλη μας. Το σύνθημα μα δικαιώθηκε. Ναι η Λευκωσία ενώνει. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους δημότες που στήριξαν την προσπάθειά μας. Η υποψηφιότητά μας άντλησε στήριξη από όλο το πολιτικό φάσμα. Αυτό είναι κρίσιμο. Όλοι μπορεί να γιορτάσουν. Νιώθω δήμαρχος όλων και έτσι θα λειτουργήσω», δήλωσε ο Χαράλαμπος Προύντζος. 

«Αυτή η νίκη είναι μια νίκη για όλη τη Λεμεσό. Από αύριο η Λεμεσός γυρίζει σελίδα με αισιοδοξία να την κάνουμε ξανά πρωτοπόρα πρωταγωνίστρια και περήφανη. Θα ξεκινήσουμε, θα σηκώσουμε τα μανίκια πάνω, ακριβώς για αυτό το σκοπό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν από την αρχή αυτής της διαδικασίας, τα μέλη της πρωτοβουλίας για τη Λεμεσό, όλα τα κόμματα, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ και το VOLT, καθώς και όλους τους πολίτες που ήρθαν μαζί και έτσι στήριξαν αυτή την υποψηφιότητα, από όλα τα ιδεολογικά έτσι στρώματα, επίπεδα της πόλης μας», ανέφερε ο νέος Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμέυτης.

«Όπως είπα και πριν από αύριο συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά. Θα πάρουμε την πόλη μας ακόμα πιο μπροστά. Συνεχίζουμε να κάνουμε έργα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε την πόλη μας», είπε στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Βύρας

«Η Πάφος δεν γυρίζει πίσω, η Πάφος τα επόμενα πέντε χρόνια θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο που για 19 χρόνια χαράξαμε όλοι μαζί», ανέφερε ο Φαίδωνας Φαίδωνος, συμπληρώνοντας: «Αυτό επιβεβαιώσετε σήμερα εσείς, οι υπερήφανοι Παφίτες που ξέρετε να αγαπάτε την πόλη σας, που ξέρετε να αγαπάτε την πρόοδο σε αυτό τον τόπο».

«Θα είμαι Δήμαρχος για όλους τους Στροβολιώτες», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου, Σταύρος Σταυρινίδης, σε δήλωσή του αναφορικά με τη διαφαινόμενη εκλογή του στη δημαρχία Στροβόλου προσθέτοντας ότι «από την 1η Ιουλίου του 2024 σηκώνουμε μανίκια για να επαναφέρουμε τον Στρόβολο εκεί που του αξίζει», δήλωσε ο Σταύρος Σταυρινίδης.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Θα «λιώσουμε» και σήμερα - Πότε τίθεται σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση - Δείτε αναλυτικά το «καιρικό μενού»



Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία το βράδυ της Τρίτης (26/06) μετά από πληροφορία για νεκρό πρόσωπο στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top