LIKE ONLINE

Τέσσερα σημάδια πως ο σύντροφός σου έχει υψηλότερο EQ από τους περισσότερους

Τέσσερα σημάδια πως ο σύντροφός σου έχει υψηλότερο EQ από τους περισσότερους

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη ξέρουν πώς να επικοινωνούν σωστά τις ανάγκες τους, να θέτουν υγιή όρια και να μπαίνουν στη θέση σου, όταν εκφράζεις τα προβλήματά σου. Όλα αυτά, είναι εξαιρετικά σημαντικά, όταν είσαι σε σχέση.

Θέλεις δίπλα σου έναν άνθρωπο που θα αναλαμβάνει την ευθύνη του και δεν θα υποτιμά τα συναισθήματά σου, κάθε φορά που του μιλάς. Που δεν θα παίρνει τα πάντα σαν προσωπική επίθεση και θα σε βοηθά να προβληματίζεσαι, τις φορές που έχεις άδικο.

Οι διαφωνίες είναι αναπόφευκτες σε μία σχέση. Όταν δεν κρύβετε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και μιλάτε ανοιχτά για όσα σας ενοχλούν, δένεστε ακόμη περισσότερο και αποφεύγετε αυτά τα ξεσπάσματα που έρχονται από το πουθενά –επειδή δεν σας άρεσε ένα φαγητό, για παράδειγμα.

Μπαίνει στη θέση σου
‘Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων με υψηλό EQ είναι το ότι μπαίνουν εύκολα στη θέση σου –το αναφέραμε και παραπάνω. Όταν αυτό συμβαίνει στη σχέση σου, ακούτε ο ένας τον άλλο ακόμη κι αν διαφωνείτε. Καταλαβαίνετε τις διαφορές σας, όμως παραμένετε σύμμαχοι.

Διαχειρίζεται τα συναισθήματά του με υγιή τρόπο
Το να διαχειρίζεται κανείς τα συναισθήματά του, δεν σημαίνει πως τα καταπιέζει. Σημαίνει πως μπορεί να βιώσει αγχωτικές και γενικά αρνητικές καταστάσεις χωρίς να δρα παρορμητικά. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μία (υγιή) σχέση.

Σε αφήνει να είσαι ο εαυτός σου
Αισθάνεσαι απόλυτη ελευθερία να αφεθείς και να πεις τα κακά αστεία σου, να χορέψεις χάλια, να τραγουδήσεις χάλια, να δείξεις την πιο ευάλωτη πλευρά σου. Ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος θα είναι εκεί, ό,τι κι αν γίνει, όποια πτυχή σου κι αν δει. Είναι απλώς χαρούμενος που είστε μαζί –κι αυτό είναι αμοιβαίο.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top