ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχονται στις 20 Ιουνίου του 2024 όλοι οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων, οι οποίοι προειδοποιούν με περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων στις 2 και 3 Ιουλίου του 2024.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών ΠΑΣΥΔΥ και της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρουν ότι στις 7 Ιουνίου του 2024, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του ΟΚΥπΥ με στόχο τη γεφύρωση των διαφορών των δύο πλευρών για καταβολή των δεδουλευμένων των ιατρών, που απορρέουν από τη συμφωνία περί κινήτρων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συντεχνιών με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης του Οργανισμού.

Όπως αναφέρουν «η διαβούλευση δυστυχώς κατέληξε σε αδιέξοδο με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοτικής πλευράς».

Σημειώνουν ότι η προαναφερθείσα συνάντηση και κατάληξη «αποτελεί ακόμη μια ένδειξη της διαχρονικά απαξιωτικής και προσβλητικής στάσης των διοικούντων του ΟΚΥπΥ έναντι των εργαζομένων, αποσπασμένων δημόσιων υπαλλήλων και υπαλλήλων με συμβόλαιο ΟΚΥπΥ».

Ως εκ τούτου, αναφέρουν ότι «προς διεκδίκηση των δεδουλευμένων των μελών, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ αποφάσισαν όπως προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 20 Ιουνίου 2024 στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων, με περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων στις 2 και 3 Ιουλίου».

Τέλος, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των μέτρων θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας.

Σε αναβρασμό οι νοσηλευτές, δεν τα βρήκαν με τον ΟΚΥπΥ

Σε κλιμακούμενες πλέον ενέργειες διεκδίκησης του αιτήματος τους για περαιτέρω στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων οδεύουν οι νοσηλευτές ύστερα από το αδιέξοδο που προέκυψε στην συνάντηση με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) την Δευτέρα το μεσημέρι, όπου δεν τους δόθηκαν λύσεις για το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν.

«Θα κλιμακώσουμε τις ενέργειες μας, επιφυλασσόμαστε αν θα είναι απεργία ή οτιδήποτε άλλο», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ Σάββας Ιακώβου.

Ο ΟΚΥπΥ είχε υποβάλλει στους νοσηλευτές επιστολή με πρόταση επτά σημείων με στόχο την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης που παρουσιάζεται στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Δυστυχώς στην συνάντηση, δεν ήταν σε γόνιμη βάση η συζήτηση γι αυτό το θέμα. Δεν μας δόθηκαν λύσεις ώστε να μας ικανοποιούν. Το κλίμα δεν ήταν πολύ καλό, είχαμε συγκρούσεις», είπε ο κ. Ιακώβου.

Εμείς πιστεύαμε κι είχαμε την εντύπωση, συνέχισε, ότι η πρόταση με τα επτά σημεία του ΟΚΥπΥ θα προωθείτο στο ΔΣ του Οργανισμού για έγκριση αλλά δυστυχώς δεν έγινε.

Όπως ανέφερε, προτάθηκε από τον ΟΚΥπΥ η πρόσληψη μόνο 15 νοσηλευτών, γεγονός που δεν βοηθά και η υποστελέχωση παραμένει.

Το θέμα που έκλεισε, είπε ο κ. Ιακώβου, ήταν μόνο για τους φροντιστές για τους οποίους θα γίνει προκήρυξη θέσεων.

«Οι λύσεις που προτείναμε για να μπορεί το προσωπικό να εργάζεται με ασφάλεια δεν εισακούστηκαν. Δεν ρυθμίζεται η στελέχωση με κάποια νομοθεσία», πρόσθεσε.

Περαιτέρω, ο ΟΚΥπΥ υποσχέθηκε ότι το προσωπικό θα πάρει τις καλοκαιρινές του άδειες γεγονός για το οποίο οι νοσηλευτές έχουν την θέση ότι με την υποστελέχωση αυτό φαντάζει αδύνατο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - Φωτογραφίες



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top